Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Λιμάνι Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη.
Λιμάνι Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη.

Δίπλα στη Σαμοθράκη ο Ιατρικός & Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν.Έβρου

18-02-2021

Αρωγός στο δήμο Σαμοθράκης στέκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Ν. Έβρου και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν.Έβρου καθώς βοήθησαν και οι δύο σύλλογοι για να στηθεί δίκτυο εθελοντών ιατρών με σκοπό την δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου για άπορους και ανασφάλιστους ανθρώπους του νησιού.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Σαμοθράκης θα εξυπηρετεί τριανταδύο (32) ωφελούμενους (άπορους, ανασφάλιστους), η επιλογή των οποίων, έγινε βάση αυστηρών κριτηρίων, από τριμελή επιτροπή που ορίστηκε με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα ραντεβού θα προγραμματίζονται απευθείας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (με παροχή παραπεμπτικού), με τον θεράποντα ιατρό και η επιλογή των εθελοντών ιατρών για κάθε ειδικότητα που θα προκύπτει ανάγκη εξέτασης, θα γίνεται εκ περιτροπής (κυκλικά), ώστε να συμμετέχουν όλοι.

Σε μία εποχή δύσκολη για όλους μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, σε μία εποχή που οι αξίες καταρρέουν, τέτοιες ενέργειες αγάπης και αλληλεγγύης, φέρνουν κοντά σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια, εκείνους που μπορούν και έχουν την καλοσύνη να βοηθήσουν. Εξάλλου, τέτοιες ενέργειες αλληλεγγύης δίνουν ελπίδα και ώθηση στην Ελληνική κοινωνία και συγχρόνως δίνουν κουράγιο και δύναμη στους οικονομικά εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.