Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δυναμικός προορισμός συνεδριακού τουρισμού η Περιφέρεια ΑΜΘ

Δυναμικός προορισμός συνεδριακού τουρισμού η Περιφέρεια ΑΜΘ

23-03-2023

Τις δυνατότητες των πόλεων της Περιφέρειας ΑΜΘ για συνεδριακό τουρισμό, παρουσίασε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Αθανάσιος Τσώνης, στον 12ο Πανελλήνιο συνεδρίο, που διοργάνωσε ο HAPCO & DES.

Ο κ. Τσώνης κατά την ομιλία του στο συνέδριο, τόνισε ότι οι πόλεις της ΠΑΜ-Θ διαθέτουν τις υποδομές (ξενοδοχεία με συνεδριακά κέντρα και αίθουσες) για να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο αυτόν τον κλάδο του τουρισμού ενώ η περιοχή από μόνη της διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να συνδυάσει το business and pleasure.

«Υπάρχουν ξενοδοχεία με συνεδριακούς χώρους τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στην Καβάλα αλλά και στην Κομοτηνή και τη Δράμα. Οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές και μπορεί να συνδυαστεί ένα συνέδριο ή μια εταιρική συνάντηση με μίνι εκδρομές και δραστηριότητες που θα πλαισιώνουν την εμπειρία του επισκέπτη.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Φανταστείτε κάποιον που είναι όλη μέρα σε μια συνεδριακή αίθουσα να συζητάει για την ευζωία και την ιατρική επιστήμη και σε μισή ώρα να βρίσκεται στο Δέλτα του Νέστου και να κάνει ραφτινγκ σε ένα μαγευτικό τοπίο. Αυτό είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα. Κάθε συνέδριο έχει τη σημασία του. Μην ξεχνάτε το δημοσιογραφικό συνέδριο που γίνεται ως θεσμός πλέον παραδοσιακά στη Σαμοθράκη.

Ήδη διοργανώνεται ένα Παγκόσμιο συνέδριο Σηροτροφίας στο Σουφλί και ως Περιφέρεια ετοιμάζουμε ένα πολύ σημαντικό για τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό σε λίγους μήνες. Οι δυνατότητες υπάρχουν και σίγουρα ο τόπος διαθέτει καταλύματα για να φιλοξενήσει κόσμο αλλά και προτάσεις για να κάνει το ταξίδι του μοναδικό και να “δέσει” επαγγελματικές ομάδες με δραστηριότητες στη φύση που δεν είναι εύκολο να βρει κανείς σε μικρή ακτίνα, όπως στην ΠΑΜΘ», υπογράμμισε ο κ.Τσώνης και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανένα κλάδο του τουρισμού αναξιοποίητο. Το τουριστικό προϊόν είναι σύνθετο και μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε κάθε περιοχή.

Δεν αρκεί μόνο το μοντέλο ήλιος-θάλασσα, στο οποίο φυσικά συνεχίζουμε να επενδύουμε γιατί διαθέτουμε υπέροχες παραλίες και νησιά.

Δίνουμε όμως βαρύτητα και σε άλλες μορφές τουρισμού, για αυτό αναπτύξαμε και το city break, έχοντας πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και συνεχίζουμε τις δράσεις για την προώθηση όλων των θεματικών μορφών τουρισμού που θα βοηθήσουν την οικονομική ανάπτυξη όλων των περιοχών».

Τέλος, τις δυνατότητες της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης τόνισε και η Γενική Διευθύντρια του Thessaloniki Convention Bureau (TCB), Ελένη Σωτηρίου, κάνοντας λόγο για «μεγάλη δυναμική» των συγκεκριμένων πόλεων.