Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δυνατό μήνυμα συμπαράστασης από τους μουσουλμάνους του Έβρου

Δυνατό μήνυμα συμπαράστασης από τους μουσουλμάνους του Έβρου

06-03-2020

Δυνατό μήνυμα συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης προς τον ελληνικό στρατό έστειλαν οι μουσουλμάνοι του Έβρου και συγκεκριμένα μουσουλμάνοι που ζουν στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου.

Σε μία συγκινητική εκδήλωση οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα που από τις πρώτες στιγμές βρέθηκαν κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, παρέδωσαν αγαθά που μάζεψαν από το υστέρημα τους και τα παράδωσαν στον Ελληνικό Στρατό.

Με πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων Μιχάλη Πιτιακούδη, Κοτζά Γιουσούφ και του προέδρου της Κοινότητας Πρωτοκκλησίου Σαλίογλου Αλή, συγκέντρωσαν ποσότητες αγαθών και τις παρέδωσαν στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού ως αναγνώριση και ανταπόδοση της κοινωνικής προσφοράς που οι ίδιοι έχουν λάβει επί σειρά ετών από αυτούς σε διάφορα περιστατικά όπως αεροδιακομιδές ασθενών, επισκέψεις γιατρών από στρατιωτικά κλιμάκια, διανομές προϊόντων, συντήρηση σχολείων, έργα ύδρευσης και οδοποιίας καθώς και σε θέματα ασφάλειας.

Όπως λένε μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχαν υποφέρει πολλά από διάφορους που περνούσαν από τα χωριά τους και κατέστρεφαν ή έκλεβαν τις περιουσίες τους.

«Αρκεί να τους ακούσουμε»

«Τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς μόνο υπερηφάνεια, σεβασμό και ηθική ικανοποίηση μπορούν να προκαλέσουν, αποδεικνύοντας ότι ανεξαρτήτου θρησκείας οι Έλληνες, σε δύσκολες στιγμές είναι ενωμένοι», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και πρόσθεσε:

«Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται Έλληνες αλλά έχουν υποστεί πολλά. Πρέπει να τους ακούσουμε και να τους βοηθήσουμε γιατί πάνω απ΄όλα νιώθουν και αισθάνονται Έλληνες και αυτό είναι πολύ δυνατό. Είναι φτωχοί άνθρωποι που παλεύουν για το μεροκάματο και κατέθεσαν το υστέρημα τους σε μία βαθιά συμβολική κίνηση».