Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δύο βουλευτές μεριμνούν για την ανάπτυξη της Θράκης

Δύο βουλευτές μεριμνούν για την ανάπτυξη της Θράκης

03-09-2020

Ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος είχε καταθέσει πρόταση στην πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης μέσω της οποίας ζητούσε να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της Θράκης στην διαμόρφωση των προτάσεων που θα συντάξει η επιτροπή.

Τα νέα είναι ευχάριστα διότι έγινε δεκτή  από τη Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, η πρόταση που κατέθεσε ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος στις 29 Ιουλίου 2020 για την ανάγκη δημιουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας Διαβούλευσης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παρεχει πληροφορίες για το έργο της Επιτροπής, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων για την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας, από συλλόγους, φορείς και ενώσεις της Θράκης.

Με την πρόταση αυτή του Δερμεντζόπουλου θα δοθεί φωνή σε όλους τους πολίτες της Θράκης.

Από την άλλη πλευρά, οι κομματικές διαφορές αλλά και οι διαφορετικές απόψεις δεν έχουν σημασία όταν πρόκειται για το κοινό καλό όλων και αυτό το επιβεβαιώσε η Αναστασία Γκαρά Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε το λόγο στην δεύτερη διακομματική συνεδρίαση και τόνισε πως η Επιτροπή έχει την υποχρέωση να ασχοληθεί πολύ συστηματικά για τις προτάσεις αλλά και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν για την ανάπτυξη της Θράκης.

Τόνισε η ίδια πως ίσως χρειάζεται η Επιτροπή να "στρέψει" την προσοχή της προς την αλλαγή του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου στη Θράκη, για την μεταφορά σε ένα νέο παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης που θα μπορούσε να έχει το όνομα "οικονομία της γνώσης". 

Ακόμη μία πρόταση για την βελτίωση της εικόνας της Θράκης τόνισε η Νατάσα Γκαρά με σκοπό να γίνει η Θράκη πιο ελκυστική ως προς την κατοίκηση, για την εργασία και για την επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και γενικά να αναπτυχθεί η ποιότητα ζωής.

Επιπρόσθετα, επισήμανε πως θα πρέπει να υιοθετηθούν πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών, των ψηφιακών μέσων, της επιστήμης, για παράδειγμα στον πρωτογενή τομέα και την γεωργία.

Φτάνοντας στο τέλος του λόγου της σημείωσε πως υπάρχει διαθέσιμο υλικό από διάφορες επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει στην περιοχή και δείχνουν τα θετικά και τα αρνητικά, ταυτόχρονα θα ήταν οφέλιμο να γίνουν παραιτέρω έρευνες για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Κλείοντας τόνισε πως όλες αυτές οι πολιτικές θα πρέπει να συζητηθούν από όλους τους φορείς της περιοχής.

Φ.Δούκογλου