Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από το τελευταίο αντίο.
Στιγμιότυπο από το τελευταίο αντίο.

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του πυροσβέστη στις πλημμύρες της Αλεξανδρούπολης

01-02-2023

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 1 Φεβρουαρίου από τον τραγικό θάνατο του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα στην περιοχή του Απαλού.

Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος πατέρας τριών παιδιών άφησε την τελευταία του πνοή, στην προσπάθεια του να απεγκλωβίσει μαθητές σε σχολείο της περιοχής Απαλού.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος βρίσκονταν σε υπηρεσιακό όχημα το οποίο βούλιαξε σε φρεάτιο καθώς δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική πινακίδα!

Στην προσπάθεια του να σωθεί, o πυροσβέστης βγήκε από το όχημα και παρασύρθηκε από ορμητικό όγκo νερών.

Σήμερα δύο χρόνια μετά για όλους εμάς το θέμα έχει "ξεθωριάσει" για την οικογένεια όμως είναι ένας ισόβιος πόνος.

Κάποιοι άνθρωποι ευθύνονται για αυτήν την τραγωδία, κάποιοι άνθρωποι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και σήμερα έχουν στερήσει έναν άνθρωπο από την οικογένεια του.

Φόρος τιμής στη μνήμη του

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ΑΜΘ Κώστας Κούκουρας γνωστοποίησε πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του,η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης μετονομάσθηκε σε “Ανθυποπυραγος Ιωάννης Ζαφειρόπουλος”.

Συγκεκριμένα έγραψε σε ανάρτηση του

Σήμερα τελεσαμε τρισάγιο στην μνήμη του αγαπητου συναδέλφου μας,Ιωάννη Ζαφειροπουλου,στο σημείο που έχασε άδικα και πρόωρα την ζωή του,κατά την εκτέλεση του καθήκοντος,ακριβώς 2χρονια πριν την 01/02/2021.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.Για όλους εμάς τους πυροσβέστες,που τον γνωρίσαμε ως μέλος της δεύτερης μεγάλης οικογένειας μας αυτής του ΠΣ,θα μείνει πάντα στην μνήμη μας χαραγμένο το χαμόγελο του και η καλοσύνη του και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.
Ως ελάχιστο φόροτιμής στην μνήμη του,η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης μετονομάσθηκε σε "Ανθυποπυραγος Ιωάννης Ζαφειρόπουλος".