Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έξι μήνες απλήρωτοι οι Στρατιωτικοί στον Έβρο για τις περιπολίες στα σύνορα
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Έβρου σχετικά με τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν οι συνάδελφοι μας στρατιωτικοί εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι (6) μήνες.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής
Κύριοι Βουλευτές
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχετε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, σας μεταφέρει το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νομό Έβρου, για τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών (περιπολίες στην Παρέμβρια περιοχή).
Συγκεκριμένα συνάδελφοι μας που υπηρετούν στην:
α. 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού
β. 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού
γ. 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού
και εκτελούν υπηρεσίες, εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι (6) μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 και το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) και την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή (Αριθμ. Πρωτ. 8387/21-07-20), από τον Βουλευτή Έβρου κ. Χρήστο Δερμετζόπουλο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), ευελπιστούμε στην στήριξή σας προκειμένου να μην «τιμωρούνται» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην ακριτική αυτή περιοχή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων μας.
- Το 2ο βραβείο κατέκτησε μαθητής του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα
(28-03-2022) - Λίγο πριν την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η βιβλιοθήκη στο ΠΓΝΑ - Tα δικά σας βιβλία "συντροφιά" για άλλους!
(28-03-2022) - Λύκοι σκορπίζουν το φόβο σε κατοικημένες περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης
(28-03-2022) - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στην "16η Ομάδα Συνάντησης PCA" που θα διεξαχθεί στη Σαμοθράκη
(28-03-2022) - Μητροπολίτης Άνθιμος: "Η Ορθοδοξία οφείλει να μιλήσει ανοικτά για το έγκλημα στην Ουκρανία"
(28-03-2022)