Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Νέα ένταση και χημικά στα σύνορα (συνεχής ροή ενημέρωσης)

Έβρος: Νέα ένταση και χημικά στα σύνορα (συνεχής ροή ενημέρωσης)

06-03-2020

22:00

Δείτε (και ακούστε) τι γίνεται αυτή την ώρα στις Καστανιές.

Χημικά, ρυπές, εκρήξεις και σειρήνες από παντού!

Δείτε το απίστευτο video που καταγράφηκε την ίδια περίπου ώρα από μετανάστη στην άλλη πλευρά των συνόρων19:00

Αυτός είναι προφανώς ο ρόλος των 1000 Τούρκων στρατιωτών που έφτασαν τις τελευταίες ώρες στην συνοριογραμμή του Έβρου: να ξυλοφορτώνουν τους μετανάστες που θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία. Παρακολουθήστε το video - ντοκουμέντο


18:40

Η "μάχη" καλά κραττεί αυτή την ώρα στο συνοριακό κέντρο των Καστανέων.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα. Ακούγονται κρότοι, πυροσβεστικά οχήματα και σειρήνες ενώ πέφτουν χημικά. Δείτε το στιγμιότυπο:


18:00

Συνεχίζουν το "έργο" τους αυτή την ώρα οι Τουρκικές δυνάμεις στο Συνοριακό των Καστανέων! Όπως μαρτυρούν τα πλάνα που καταγράφονται αυτή την ώρα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, , για ακόμα μία φορά οι τούρκοι αστυνομικοί εκτοξεύουν χημικά κατά των ελληνικών δυνάμεων.


(09:00) Οι πυροσβέστες της πρώτης γραμμής, καταβρέχουν την περιοχή προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα χημικά.


(07:30) Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή στο φυλάκιο των Καστανέων, όταν ομάδα ατόμων οσπάθησε να περάσει σε ελληνικά εδάφη.

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν με επιτυχία και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών από πλευράς της Τουρκίας, με τις ελληνικές δυνάμεις να «απαντούν» με ρίψεις νερού απο την «Αύρα» που βρίσκεται στην περιοχή.

Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προς αντιμετώπιση του σκηνικού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέσα σε 12 ώρες -από τις 6πμ της Πέμπτης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα- έγιναν οκτώ συλλήψεις ενώ εμποδίστηκαν και 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.


Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως επτά από τους συλληφθέντες έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν ενώ ο όγδοος είναι Σύρος.

Συνολικά από το Σάββατο μέχρι το πρωί της Πέμπτης επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα 36.649 άνθρωποι ενώ συνελήφθησαν και 252 άτομα.