Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Συνεχίζεται η ένταση για 9η ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (συνεχής ενημέρωση)

Έβρος: Συνεχίζεται η ένταση για 9η ημέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (συνεχής ενημέρωση)

07-03-2020

Μετά τα μεσάνυχτα:


19:00

Συγκλονιστική η νύχτα στις Καστανιές, στο φυλάκιο 1, στο άκρο της Ελλάδας! Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο "σημείο 0".

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να βρουν την ευκαιρία να βάλλουν κατά των Ελλήνων αντρών με δεκάδες χημικά. 

 


(15:00): Λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, σήμερα το μεσημέρι, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης.

Η Τουρκική αστυνομία, κατά πάγια πρακτική πλέον, εκτοξεύει χημικά προς Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς.

 


(14:00) Για ακόμα μία φορά μετανάστες με τη βοήθεια τούρκικης πολιτοφυλακής επιχειρούν να ανοίξουν το φράχτη στις Καστανιές.

Γίνονται ενέργειες αποτροπής και επισκευής από τα παλικάρια μας όπου κρατάνε αντίσταση στους εισβολείς.
 
Εϊναι ένα φαινόμενο που το βράδυ που πέρασε παρατηρήθηκε σε έντονο βαθμό. Έχουν αναφερθεί τουλάχιστον δύο προσπάθειες να "ρίξουν" το φράχτη κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 
 

(13:00) Οι Αντιεξουσιαστές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης υπέρ των μεταναστών και του ανοίγματος των συνόρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Την ίδια ώρα στρατός και αστυνομία συνεχίζουν να δίνουν την δική τους μάχη ώστε να κρατήσουν τα σύνορα απροσπέλαστα.


(11:00) Στιγμιότυπο καταγεγραμμένο από την ελληνική πλευρά όπου δείχνει την προετοιμασία των Τούρκων ενστόλων, ενώ φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες, που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι επίκειται.


(10:15) Ηλεκτρισμένη είναι για ακόμη μια ημέρα η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς συνεχίζει να γίνεται χρήση χημικών από την τούρκικη πλευρά..

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι Τούρκοι ένστολοι ετοιμάζονται και τοποθετούνται λίγο πριν αρχίσει η ρίψη των χημικών.


Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στις Καστανιές του Έβρου για 9η ημέρα.

Εχθές το βράδυ ήταν μια δύσκολη νύχτα καθώς ομάδες προσφύγων και μεταναστών προκάλεσαν επεισόδια με στόχο να παραβιαστούν τα ελληνικά οχυρωματικά έργα, που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του στρατού.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούγονταν υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας ενώ οι Τούρκοι μοίραζαν εργαλεία σε πρόσφυγες και μετανάστες για να ξηλώσουν τον συρμάτινο φράχτη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σήμερα Σάββατο, η ένταση συνεχίζεται ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε τον ελληνικό στρατό να έχει θέση μάχης.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.