Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Αλεξανδρούπολη.
Στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Αλεξανδρούπολη.

Έκκληση για αιμοδοσία από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης

04-04-2021

Η Ένωσή Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης αναλογιζόμενη τις ανάγκες για χορήγηση μονάδων αίματος που προκύπτουν διαρκώς και αφορούν λιμενικούς αλλά και πρόσωπα του στενού τους συγγενικού περιβάλλοντος, διοργανώνει σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, ημέρα αιμοδοσίας.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 09-04-2021 από τις 08:30 έως τις 13:30 , στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Αλεξανδρούπολη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Τονίζοντας την ανεκτίμητη αξία που έχει η προσφορά αίματος αλλά και την μεγάλη του έλλειψη, καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν τη δυνατότητα προσφοράς αίματος να συμμετάσχουν στην ανωτέρω δράση.

Επίσης προτρέπουμε τους συναδέλφους που υπηρετούν στο Α΄Λ/Τ Σαμοθράκης , όταν έχουν τη δυνατότητα ( π.χ. παρουσία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας στην Σαμοθράκη), να προβαίνουν σε εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της ένωσής μας."

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν...

Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών. Μπορείς σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον ο ιατρός το επιτρέπει να δώσεις αίμα εάν είσαι 17 ετών ή πάνω από 65, μάθε λεπτομέρειες.

Ζυγίζεις πάνω από 50kg. Στις περισσότερες περιπτώσεις εάν είσαι κάτω από 50 Kg, μπορεί να μην είναι ασφαλές να προσφέρεις αίμα.

Είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειές για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας.

Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.

Είσαι αποφασισμένος να βοηθάς τους άλλους. Τόσο απλά.