Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Χαρμόσυνα νέα για όλο τον Έβρο!
Χαρμόσυνα νέα για όλο τον Έβρο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεν επεκτείνεται το ΚΥΤ Φυλακίου

01-03-2021

Ο Έβρος νίκησε! Ήταν απαίτηση και έγινε πραγματικότητα. Μετά τον ξεσηκωμό των Εβριτών και όχι μόνο κατά της επέκτασης του ΚΥΤ, η κυβέρνηση ενέδωσε στα αιτήματα των πολιτών.

Δεν επεκτέινεται, ούτε θα αυξηθεί η δυναμικότητα στο ΚΥΤ Φυλακίου. Τα παραπάνω έκανε γνωστά μόλις τώρα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του αναφέρει: 

"Δήλωση Κυβερνητικής Εκπροσώπου μόλις τώρα: H Κυβέρνηση μετά τη διαβούλευση με τη τοπική κοινωνία αποφάσισε να μην επεκταθεί και να μην αυξηθεί η δυναμικότητα στο ΚΥΤ Φυλακίου!".
 
Πρόκειται για ένα θέμα που αναστάτωσε τον Έβρο τα τελευταία 24ωρα εκ νέου μετά την ανάρτηση της απόφασης για το "μισθωτήριο" αλλά τελικά είχε αίσιο τέλος με απόφαση της κυβέρνησης να υποκύψει στα αιτήματα των Εβριτών αλλά και όλων των Ελλήνων.
 

 

Ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης δήλωσε σχετικά: «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση, ακούγοντας με προσοχή τα επιχειρήματά μας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να προχωρήσει η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, ακύρωσαν το συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Αποδείχθηκε ότι στη Δημοκρατία η διαβούλευση και η ανταλλαγή επιχειρημάτων έχουν νόημα και φέρνουν αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια δημοκρατική Κυβέρνηση, που πιστεύει και εξαντλεί τον διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος γιατί πάντοτε υποστήριξα τον διάλογο και την διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, με το Υπουργείο Μετανάστευσης. Η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη των Εβριτών και της λογικής».