Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ENERGO - PETROVITS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από την έξοδό τους από το δικαστικό μέγαρο Ανδριανούπολης
Στιγμιότυπο από την έξοδό τους από το δικαστικό μέγαρο Ανδριανούπολης

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο 41χρονος αστυνομικός και η σύντροφός του - Τι κατέθεσε (video)

06-12-2021

(01:00) Ελεύθεροι αφέθηκαν ο 41χρονος αστυνομικός και η σύντροφος του με απαγόρευση εξόδου από τη γείτονα χώρα.

Στην κατάθεσή του ο Έλληνας αστυνομικός ανέφερε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη Κήπων και μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης με την κοπέλα του όπου και έκαναν τα ψώνια τους. 

Κατά την επιστροφή τους έγραψαν "Κήποι" στο gps του κινητού του και του εμφάνισε δύο διαδρομές. Αυτός διάλεξε τη σύντομη διαδρομή και τότε οι στρατιώτες τον σταμάτησαν καθώς είχε μπει χωρίς να το αντιληφθεί σε απαγορευμένη περιοχή.

Μετά την κατάθεση του στην Εισαγγελία αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Έλληνας αστυνομικός και η κοπέλα του, έφυγαν από το δικαστικό μέγαρο μαζί με τους υπαλλήλους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Δείτε παρακάτω σχετικό video από το δικαστικό μέγαρο Ανδριανούπολης καθώς έβγαινε το ζευγάρι αργά το βράδυ:


Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού - που ήταν εκτός υπηρεσίας - ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.


(00:00) Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του αστυνομικού από τις τουρκικές αρχές:

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».


Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας μετά τη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr ο 41χρονος Β.Μ ο οποίος είναι αστυνομικός στο τμήμα των Φερών, ταξίδεψε στην Αδριανούπολη με το ιδιωτικό του όχημα και την σύντροφό του, 27χρονη κάτοικο Αλεξανδρούπολης, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 41χρονος αστυνομικός φέρεται πως μπήκε σε απαγορευμένη ζώνη κοντά στο τουρκικό χωριό Δουράν, που βρίσκεται στα σύνορα, ανατολικά της Ορεστιάδας.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τη Τουρκική Χωροφυλακή και οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Κεσάνης με την διαδικασία του αυτοφώρου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο άνδρας κατηγορείται για κατασκοπεία από το τουρκικό κράτος.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία της Κεσάνης, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και των δύο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το συμβάν και ποια είναι η εξέλιξή της.

Το e-evros.gr στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του κ Παπαδάκη:

Σ. Καλονιάτη