Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ένα «ναι» & μια δέσμευση πήραν από τον Υπουργό οι αγρότες του Έβρου – νέα σύσκεψη για διαμαρτυρία με τρακτέρ

Ένα «ναι» & μια δέσμευση πήραν από τον Υπουργό οι αγρότες του Έβρου – νέα σύσκεψη για διαμαρτυρία με τρακτέρ

22-01-2019

«Ναι» για τη συνδεδεμένη, στον «αέρα» οι αποζημιώσεις από την καταστροφή της καλλιέργειας βάμβακος στον Έβρο.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται το τοπίο του πρωτογενούς τομέα, ύστερα από τη συνάντηση θεσμικών και αγροτών του Νομού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ανακοίνωσε στους παραγωγούς πως θα λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, όμως δεν ήταν σαφής σε ό,τι αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Μας είπε πως όποιος έχει ενεργοποιημένο ΑΦΜ θα λάβει τη συνδεδεμένη. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις ο Υπουργός θα έχει συνάντηση στις 28/01 με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι αρνητικό, μου είπε πως «θα βρεθεί τρόπος να αποζημιωθείτε», δηλώνει ο Δημήτρης Κολγιώνης Πρόεδρος των Συνεταιριστικών Εκκοκκιστηρίων Προβατώνα.

Οι αγρότες διοργανώνουν εκ νέου συνάντηση απόψε στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, όπου θα ενημερωθούν για τον όσα είπε ο Υπουργός από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Περιβάλλοντος και θα κανονίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων.

«Η διαμαρτυρία μας χθες πήγε καλά. Απόψε θα αποφασίσουμε αν θα ξαναβγούμε στους δρόμους με τα τρακτέρ. Ο Υπουργός έχει ορίσει τη συνάντηση με τον Επίτροπο για τις αποζημιώσεις την ημέρα που είπαμε ότι θα κάνουμε τη διαμαρτυρία. Υπάρχουν αγρότες που έχουν 100% ζημιά. Από «θα» έχουμε χορτάσει», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης.

Να σημειωθεί ότι αγρότες έχουν κανονίσει να βγουν στους δρόμους πανελλαδικά στις 28 Ιανουαρίου.

Μαρίνα Κριτού