Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Όλα όσα δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους είναι πεταμένα σε μια περιοχή που "πλημμυρίζει" από το πράσινο στοιχείο!
Όλα όσα δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους είναι πεταμένα σε μια περιοχή που "πλημμυρίζει" από το πράσινο στοιχείο!

Ένα νέο, πολλών χιλιομέτρων, "μονοπάτι" σκουπιδιών σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης (video)

10-08-2021

Απίστευτες και όμως αληθινές εικόνες έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά ευτυχώς οι εικόνες μιλούν από μόνε τους, διότι εμείς δεν βρίσκαμε λόγια για να περιγράψουμε αυτην την κατάσταση που αντικρίσαμε σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης!

Συγκεκριμένα το e-evros.gr, πληροφορήθηκε για έναν "σωρό" από σκουπίδια όμως που να φανταστούμε ότι θα ήταν τόσο πολλά! Η κάμερα μας κατέγραψε μόνο ένα κομμάτι από την περιοχή καθώς για να "χωρέσει" όλο το ντροπιαστικό εκείνο τοπίο σε ένα βίντεο έπρεπε να περπατάμε ώρες για να τραβήξουμε ένα βίντεο!


Αυτό το "μονοπάτι" των σκουπιδιών βρίσκεται στο 2ο-3ο χλμ μετά την οδό Άβαντος, όμως όπως όλα δυστυχώς δείχνουν δεν πρόκειται για σκουπίδια από την περιοχή της Άβαντος αλλά από... σκουπίδια πολιτών όλης της πόλης.

Εκείνο το σημείο "πλημμυρίζει" από πλατάνια, δέντρα και η φύση έχει "μαραζώσει" εξαιτίας των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε έτος 2021 και να μην προσέχουμε εμείς οι ίδιοι το περιβάλλον μας... Λίγα μέτρα πριν από το σημείο υπήρχε και ταμπέλα όπου έγραφε "Απαγορεύεται η ρίξη μπάζων στην περιοχή, δήμος Αλεξανδρούπολης". Μάλλον όλοι όσοι περνούσαν από μπροστά της έκαναν σαν να μην υπάρχει! Μάλλον πρέπει να ξαναδιδαχτούν κάποιοι την Ελληνική γλώσσα για να μάθουν να διαβάζουν αλλά και να κατανοούν!

Σε αυτό το "μοτοπάτι" λοιπόν μπορούσε κανείς να βρει παλιά έπιπλα, ρούχα, τρόφιμα, κούτες, τουαλέτες και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος. 

Αφήνουμε ασχολίαστη την ενέργεια αυτή, απλά υπενθυμίζουμε πως οι υπάλληλοι του Δήμου δεν είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν μπάζα, σκουπίδια, ρούχα επειδή κάποιοι βαριούνται ή δεν θέλουν να τα διαχειριστούν σωστά! Υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται απο όλους εμάς.

Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να αναστρέψουμε την τάση και να σταματήσουμε να πιστεύουμε στη δημιουργία ενός κόσμου, που αργότερα δεν θα θέλουμε να έχουμε και να βιώνουμε.

Φ.Δούκογλου

Αφού πήρατε μια "γεύση" από τα παράπανω, όσοι δεν είδατε το βίντεο είναι διαθέσιμο παρακάτω για να δείτε και εσείς με τα μάτια σας, το "μεγαλείο" του ανθρώπου: