Σήμερα είναι: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
greek english turkish
SOHO ΙΚΤΕΟ AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η Φωτεινή Σκαρλακίδου θα τεθεί στην κρίση των πολιτών της Περιφέρειας στις εκλογές του 2019.
Η Φωτεινή Σκαρλακίδου θα τεθεί στην κρίση των πολιτών της Περιφέρειας στις εκλογές του 2019.

Φωτεινή Σκαρλακίδου: Μια γυναίκα με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό στο πλευρό του Χρ. Τοψίδη

08-04-2019

Μια γυναίκα με όραμα και μεγάλη διάθεση προσφοράς, η Φωτεινή Σκαρλακίδου είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ζει και εργάζεται στον τόπο της, τον οποίο υπεραγαπά!Ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «Ελευθερουδάκης» στην Αλεξανδρούπολη και εκδότρια - διευθύντρια του εκδοτικού οίκου Blue Owl.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το επιχειρείν διατηρεί μία επιχείρηση που διαρκώς επεκτείνεται εκτός από το βιβλίο και σε άλλα προϊόντα δημιουργώντας ένα μικρό κομψό πολυκατάστημα που όποιος έρχεται στον τόπο μας επισκέπτεται τον φιλόξενο και ιδιαίτερο χώρο του.

Το βιβλίο είναι η μεγάλη της αγάπη το οποίο υπηρετεί με πάθος έχοντας στο ενεργητικό της την παραγωγή πλήθους πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει καλέσει και φιλοξενήσει τους μεγαλύτερους εν ζωή συγγραφείς και σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους. Η αγάπη για τον τόπο της και ύπαρξη φτωχής βιβλιογραφίας σε σχέση με άλλες περιοχές την ώθησε να δημιουργήσει τον εκδοτικό οίκο BLUEOWL που μόνο στόχο έχει την έκδοση βιβλίων που αφορούν και αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Θράκης.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας εκδόθηκε και κυκλοφορεί ύστερα από έρευνα και καταγραφή το λεύκωμα με τίτλο «90 Χρόνια Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1927-2017» και τον δεύτερο χρόνο το λεύκωμα με τίτλο «Χώροι λατρείας των Ελληνορθόδοξων της Ανατολικής Θράκης, πριν την μεγάλη έξοδο» του συγγραφέα κυρίου Μιχάλη Πατέλη που θα παρουσιαστεί στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Νικολάου.

Επιμένει να διατηρεί σε δύσκολους καιρούς:

  • Τμήμα δημιουργικής γραφής
  • Παιδική λέσχη ανάγνωσης
  • Καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες με μαθήματα ζωγραφικής, τεχνικής decoupage, πλεκτικής και άλλα

Συνήθως την συναντάμε ανάμεσα σε βιβλία που επιμένει να τακτοποιεί μόνη της γιατί όπως λέει την ξεκουράζει ή μπροστά σε έναν υπολογιστή μια και τα περισσότερα προϊόντα είναι προσωπικές της επιλογές.

Ένας δυναμικός και άξιος άνθρωπος με πολλά χρόνια αθόρυβης δουλειάς και ανιδιοτελούς προσφοράς θα τεθεί στην κρίση των πολιτών του νομού Έβρου στις περιφερειακές εκλογές του 2019 δίπλα στον Χριστόδουλο Τοψίδη.