Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Γ. Ζαμπούκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Με την Ζωή και το Περιβάλλον πειράματα και παιχνίδια δεν γίνονται!»

Γ. Ζαμπούκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Με την Ζωή και το Περιβάλλον πειράματα και παιχνίδια δεν γίνονται!»

25-11-2019

Τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης στις 20 Νοεμβρίου 2019 σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους ευρωβουλευτές Στέλιο Κούλογλου και Κώστα Αρβανίτη για τις εξορύξεις χρυσού και τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις που αυτές επιφέρουν.

Ο κ. Ζαμπούκης στην ομιλία του εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεση της κοινωνίας της Θράκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή του Περάματος τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που έχει μια τέτοια επένδυση στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα ανέφερε:  «Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, όλοι οι θεσμικοί φορείς και όλοι οι κάτοικοι δίνουμε ένα αγώνα με πάθος, διατρανώνοντας σθεναρά την αντίθεσή μας στις προσπάθειες που γίνονται για να αναπτυχθούν μεταλλευτικές δραστηριότητες με εξορύξεις χρυσού. Αυτόν τον αγώνα τον συνεχίζουμε ανιδιοτελώς,  ακόμη πιο δυναμικά, πιο οργανωμένα και χωρίς καμία διάθεση συμβιβασμού. Γιατί απλά είναι ένας κοινωνικός αγώνας δίκαιος και ιερός», καταλήγοντας, «Ένας μόνο τρόπος μπορεί να μας διασφαλίσει ότι η τύχη βρίσκεται στα χέρια μας. Να αποκτήσει η τοπική αυτοδιοίκηση καθοριστικό, αποφασιστικό και εκτελεστικό ρόλο και όχι απλά εισηγητικό όπως ισχύει σήμερα. Τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να κρίνουν και να αποφασίζουν για θέματα που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικά επικίνδυνες επενδύσεις στις περιοχές τους. Αυτό θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος. Με την Ζωή και το Περιβάλλον πειράματα και παιχνίδια δεν γίνονται!»