nightlife
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Ε - ΑΤΡΙΚΑ
Αθλητικά Νέα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ
Κάτι τρέχει στον Έβρο

Με στόχο την ασφαλή διέλευση των πεζών και την αποφυγή ατυχημάτων η Αλεξανδρούπολη αποκτά "έξυπνες" διαβάσεις.
Η Αλεξανδρούπολη αποκτά «έξυπνες» διαβάσεις
02-02-2025
Αυτοψία στις εργασίες κατασκευής των νέου τύπου διαβάσεωνστην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Τεχνικής Υπηρεσίας & Πολεοδομίας Γιάννης Ναϊτίδης.
Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση έξυπνων διαβάσεων με τεχνολογία αιχμής, όπως αισθητήρες κίνησης και φωτεινές πινακίδες, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την αποφυγή ατυχημάτων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Το σύστημα της έξυπνης διάβασης ενεργοποιείται με την παρουσία μαθητή ή πεζού, ώστε να ενισχύεται η προσοχή τόσο των μαθητών, όσο και των διερχόμενων οχημάτων.
Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης είναι, ο φωτισμός της διάβασης από τις συσκευές σήμανσης τύπου LED, οι οποίες είναι ενσωματωμένες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο πεζοδρόμιο, αλλά και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κατακόρυφων πινακίδων σηματοδότησης LED, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινής σήμανσής της.
Το σύστημα θα είναι αυτόνομο και θα ηλεκτροδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες.
σαν σημερα
- «Ημέρα δράσης για το κλίμα - Action Day» στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
(22-04-2024) - Έβρος: «Πράσινο φως» για νέα επένδυση αποθήκευσης ενέργειας
(22-04-2024) - Αλεξανδρούπολη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία – Που θα διακοπεί η κυκλοφορία
(22-04-2024) - Αλεξανδρούπολη: Πήραν αποζημίωση για οικόπεδο που απαλλοτριώθηκε μετά από… 19 χρόνια!
(22-04-2024) - Οι κάτοικοι του βορείου Έβρου φώναξαν "ΟΧΙ" για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην Μαύρη Πέτρα
(22-04-2024)
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ