Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Φωτογραφία απέναντι από το νηπιαγωγείου του Απαλού Αλεξανδρούπολης.
Φωτογραφία απέναντι από το νηπιαγωγείου του Απαλού Αλεξανδρούπολης.

Η κακοκαιρία "σφυροκοπά" τον Έβρο - Έντονα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

01-02-2021

(19:20) Με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες λειτουργούν στους οικισμούς Απαλού και Άνθειας, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, αύριο Τρίτη 2Φεβρουαρίου 2021.

Κλειστός θα παραμείνει αύριο και ο παιδικός σταθμός Απαλού.

Νωρίτερα σήμερα, στην Ε.Ο. στο ύψος του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, «στήθηκε» η διάσωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας από την πυροσβεστική υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία #Αλεξανδρούπολης. Το όχημά τους εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά του ρέματος που πέρασε το δρόμο και χρειάστηκε η επέμβαση της ΠΥΑ. Ευτυχώς το τέλος ήταν αίσιο.

Οι έντονες πλημμύρες και τα ορμητικά νερά που ξέσπασαν από σήμερα νωρίς το πρωί έφεραν δυστυχώς  και ένα θύμα.

Σήμερα ήταν μια «μαύρη» μέρα για όλο τον Έβρο καθώς έχασε την ζωή του για να απεγκλωβίσει παιδιά ένας άνδρας από την πυροσβεστική υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

 


(17:30)  Ακόμα μία μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι από την κακοκαιρία στον Έβρο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
 
Οι εικόνες που είναι από  τις Φέρες πριν το ρέμα «Τσάϊ».
 
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι αγρότες της περιοχής βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Οι βροχοπτώσεις ευτυχώς έχουν σταματήσει και δεν προβλέπονται νέες. Ο Έβρος πάλι μετρά πληγές!
 
 

(16:10) Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα από στον κόμβο του Προβατώνα αλλά και στην "ανηφόρα της Ταύρης" του Δήμου Σουφλίου.
 
Η "γούβα" σε εκείνο το σημείο έχει μετατραπεί (πάλι) σε μία απέραντη λίμνη ενώ ουρές από αυτοκίνητα έχουν σχηματιστεί λόγω διακοπής της κυκλοφορίας.
 
 

(15:20) Η περιοχή της Μαΐστρου έχει δεχτεί ένα από τα περισσότερα "χτυπήματα" και από αυτήν την κακοκαιρία καθώς οι δρόμοι έχουν γεμίσει από νερά και η στάθμη του νερού ολοένα και ανεβαίνει.

(14:30) Και το στο νησί της Σαμοθράκης οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται στα "κόκκινα". Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης κ.Νίκος Γλατούμος σε συνέντευξη δήλωσε πως "Από το πρωί προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε, ευτυχώς που έχει γίνει ο καθαρισμός των ρεμάτων. Στην Καμαριώτισσα δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα, το κεντρικό σχολείο το γυμνάσιο έχει όμως σοβαρά προβλήματα στο ταβάνι, έχει γεμίσει νερά από τα παράθυρα και τις πόρτες. Αύριο κιόλας τεχνικοί θα αναλάβουν δράση".


(12:40) Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα.


(12:20) Στο γυμνάσιο τις Άνθειας μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αποκλεισμένοι χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει επέμβει ο Δήμος ή η Πυροσβεστική.


(11:40): Στιγμιότυπο από τον πίσω δρόμο στην Αγνάντια του δήμου Αλεξανδρούπολης όπου η φίλη Σοφία, διασχίζει με το αυτοκίνητο τον δρόμο που πλέον μόνο δρόμο δεν θυμίζει!

Το φαινόμενο της κακοκαιρίας θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ ενώ το απόγευμα αναμένουμε την κορύφωση των βροχοπτώσεων. (Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τον Έβρο εδώ).

(11:20): Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί λίγο πιο κάτω από την γέφυρα της Μαΐστρου όπου η στάθμη του νερού ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

Οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας συντονίζουν την κίνηση των οχημάτων σε όποια σημεία υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή. Οι καταστροφές και οι ολέθριες επιπτώσεις που είχαν προκαλέσει οι προηγούμενες πλημμύρες δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη γεγονός που αυξάνει τις "πληγές" του Έβρου πάλι!

(11:06) Οι δρόμοι από το Σουφλί έχουν μετατραπεί σε ρέματα ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ήδη σε σημεία που υπάρχει επιτακτική ανάγκη. 

(10:40) Στρατιωτικά οχήματα και οχήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται αυτήν την ώρα στον οικισμό του Απαλού προκειμένου να μεταφέρουν τα  παιδιά του Νηπιαγωγείου στην εκκλησία του χωριού ώστε να  τα  παραλάβουν οι γονείς.

Την ίδια ώρα ο δήμος Αλεξανδρούπολης  ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας όλων των  σχολικών μονάδων του Απαλού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρή βροχόπτωση η οποία  «χτυπάει» ολόκληρο τον Έβρο.

Αυτήν την ώρα ισχυρές καταιγίδες πλήττουν πολλές περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί για άλλη μια φορά σε... ποτάμια.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς  ανεβαίνει.

Οι γονείς του νηπιαγωγείου Απαλού έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο καθώς εδώ και λίγη ώρα έχει κοπεί το ρεύμα.

Το νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται και αυτό σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν φτάσει και εκεί. Ο δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε:"Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρακαλούνται οι δημότες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους".

 Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τον Έβρο εδώ.

Aκολουθεί βίντεο από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Σουφλί, Απαλό και Αγνάντια αντίστοιχα:

 

Φωτογραφία από το πλημμυρισμένο Σουφλί. Οι δρόμοι από το Σουφλί Έβρου. Φωτογραφία από το σχολείο του Απαλού. Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν τους μαθητές του Απαλού από το σχολείο στην εκκλησία του χωριού. Οι πυροσβέστες απεγκλωβίζουν τα μικρά παιδιά από το νηπιαγωγείο του Απαλού. Από το αεροδρόμιο "Δημόκριτος" το οποίο για ακόμη μια φορά έχει πλημμυρίσει από τις έντονες βροχές.