Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη! (video)

Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη! (video)

05-05-2018

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., υψώθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης.

Συγκεκριμένα η γαλανόλευκη θα κυματίζει στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη ενώ για την έπαρση της σημαίας απαιτήθηκε ειδικός γερανός αλλά και η βοήθεια του στρατού αλλά και των προσκόπων.

Να θυμίσουμε πως η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, την είχε παραχωρήσει  στο Δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και τον Οκτώβριο του 2012 μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, είχε καταγραφεί τότε στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον ακριτικό Δήμο το 1998, και πάλι για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Δείτε το video όπως μεταδόθηκε live από την έπαρση της σημαίας:

Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη! (video) Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη! (video) Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη! (video) Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη! (video) Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη! (video) Η μεγαλύτερη σημαία της Ελλάδας υψώθηκε στην Αλεξανδρούπολη! (video)