Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ι. Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: To πρόγραμμα των Ακολουθιών για τον εορτασμό των "Ελευθερίων"

Ι. Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: To πρόγραμμα των Ακολουθιών για τον εορτασμό των "Ελευθερίων"

12-05-2022

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια εορτασμού της Αλεξανδρούπολης για την 102η επέτειο των "Ελευθερίων" της και για την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό κορμό, έβγαλε ανακοίνωση για το πρόγραμμα των Ακολουθιών.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα:

Το Σάββατο 14 Μαΐου η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 102η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωματώσεως στον εθνικό κορμό της Πατρίδος μας και όλοι μας αναπέμπουμε τις δεήσεις και τις ευχαριστίες μας στην Παναγία την Ελευθερώτρια.

Για τα «Ελευθέρια» έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στις εκκλησιαστικές τελετές οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Σισανίου κ. Αθανάσιος και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Την προσεχή Παρασκευή 13 Μαΐου το απόγευμα στις 7.00' μ.μ. θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και αμέσως μετά στις 8.45' μ.μ. η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στους δρόμους της πόλεως.

Το Σάββατο 14 Μαΐου το πρωί από 7.00'-10.30' θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η επίσημη Δοξολογία των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρουπόλεως.