Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο σημείο έφτασε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών.
Στο σημείο έφτασε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών.

Σουφλί: Κάηκε το κτήριο του πρώην Δημοτικού σχολείου Θυμαριάς - Άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς

22-02-2024

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (21/02) στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Θυμαριάς Σουφλίου, καταστρέφοντάς το σχεδόν ολοσχερώς. Επι τόπου έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν, αλλά οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές.

Το κτίριο που στέγαζε παλαιότερα το Δημοτικό Σχολείο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια. Ο λόγος για τον οποίο ξέσπασε η φωτιά παραμένει αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής, ενώ ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι οι φλόγες εκδηλώθηκαν από το εσωτερικό του κλειστού και εγκαταλελειμμένου κτιρίου.

VW Τερζενίδης

Το κλειστό Δημοτικό Σχολείο είχε παραχωρηθεί από το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου κατά την συνεδρίαση του στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 στον υπό σύσταση Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Θυμαριάς με δωρεάν παραχώρηση χρήσης για τη στέγαση και την υλοποίηση των δράσεων του πολιτιστικού συλλόγου. Όμως μέχρι τώρα ο Σύλλογος δεν είχε στεγαστεί εκεί.

Στο σημείο έφτασε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φερών, αλλά ήδη η φωτιά είχε καταστρέψει το σχολείο. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς.