Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κοροναϊός: Επιτήδειοι επικαλούνται τον ιό για να κλέβουν σπίτια

Κοροναϊός: Επιτήδειοι επικαλούνται τον ιό για να κλέβουν σπίτια

09-03-2020

Οι απατεώνες σκαρφίζονται διαρκώς νέες πατέντες για να κλέψουν σπίτια. Έτσι και τώρα, προσαρμόστηκαν στο κλίμα των ημερών και επικαλούνται τον κοροναϊό για να μπουν σε σπίτια, έχοντας κυρίως ως στόχο ηλικιωμένους.

Η τακτική είναι γνωστή και απλώς οι απατεώνες επικαιροποιούν τα σχέδιά τους ακολουθώντας συνήθως αυτό που συνήθως «παίζει» στις ειδήσεις. Τώρα η επικαιρότητα έχει να κάνει με τον κορωναϊό και αυτόν χρησιμοποιούν ως πρόσχημα.

Στοχεύουν κυρίως σε ηλικιωμένους με δύο τρόπους. Είτε πρώτα καλούν στο τηλέφωνο και μετά πηγαίνουν από το σπίτι, είτε χτυπούν απευθείας το κουδούνι του σπιτιού.

Οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι δήθεν είναι από το υπουργείο Υγείας και έρχονται στο σπίτι για να το απολυμάνουν, στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για τον κορωναϊό.

Μην τους πιστέψετε! Είναι απάτη! Το μόνο που θέλουν είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας και συνήθως στοχεύουν σε ηλικιωμένους.

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή, αλλά και ενημέρωση προς τους ηλικιωμένους για τη νέα απάτη που άρχισε από επιτήδειους που προσπαθούν να κλέψουν σπίτια, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: 

Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.
Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).