Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Λαχτάρησαν» οι 330 επιβάτες του ΣΑΟΣ ΙΙ – αδυναμία πρόσδεσής του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

«Λαχτάρησαν» οι 330 επιβάτες του ΣΑΟΣ ΙΙ – αδυναμία πρόσδεσής του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

29-06-2018

Ανησυχία και πρόσκαιρη αναταραχή προκλήθηκαν στις τάξεις των 330 επιβατών του ΣΑΟΣ ΙΙ το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για δυσχέρεια πρόσδεσής του πλοίου τις πρωινές ώρες, λόγω μηχανολογικής βλάβης. Το ΣΑΟΣ ΙΙ εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη με 330 επιβαίνοντες.  

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΟΣ ΙΙ”, ενώ μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη Φώτη Μανούση, το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ενταχθεί στον ενεργό στόλο της εταιρείας και το ταχύπλοο «Ζέφυρος». Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη θα εξυπηρετούν συνολικά 3 πλοία, το ΣΑΟΣ ΙΙ, το ΣΑΟΝΗΣΟΣ και το ΖΕΦΥΡΟΣ.

Όπως ανακοίνωσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία, δεν υπάρχει πρόθεση για την εξυπηρέτηση της γραμμής Λαύριο – Λήμνος – Σαμοθράκη, ενώ σε ότι αφορά το ταχύπλοο, μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές και οι επιθεωρήσεις πρόκειται να αποπλεύσει με προορισμό το Θρακικό Πέλαγος.

«Η Σαμοθράκη φέτος το καλοκαίρι θα αποδείξει πως διαθέτει την καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία σε ολόκληρη την Ελλάδα», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Φώτη Μανούση.

 

Μαρίνα Κριτού 

 

 

 

Καθέλκυση του ταχυπλόου "ΖΕΦΥΡΟΣ" στο λιμάνι του Λαυρίου