Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

ΜέΡΑ25 Έβρου: Έλλειμμα δημοκρατίας χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

ΜέΡΑ25 Έβρου: Έλλειμμα δημοκρατίας χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

01-10-2020

Το ΜέΡΑ25 Έβρου παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση:

Ως κόμμα με βαθιά ενσυναίσθηση των δημοκρατικών αξιών συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Πόλη και Πολίτες, Λαϊκή Συσπείρωση και Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση, όπως και την από καιρό αντίδραση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Παύλου Μιχαηλίδη, για τη συνεχιζόμενη ‘’δια περιφοράς’’ διεξαγωγή των δημοτικών συνεδριάσεων.

Τη στιγμή που, μαθητές και εκπαιδευτικοί, υποχρεώνονται να κάνουν μάθημα κατά 25 άτομα σε αίθουσες των 30 τετραγωνικών μέτρων, η άρνηση της δια ζώσης διεξαγωγής των συνεδριάσεων 41 δημοτικών συμβούλων σε αίθουσα των 190 τετραγωνικών μέτρων ή έστω των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη, είναι αδικαιολόγητη.

O δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη ‘’Δήμος για όλους’’, πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε δυνατό τρόπο για τη δημοκρατικότερη διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων.

Σε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το Δημαρχείο είχαν οδηγηθεί πριν από λίγες ημέρες οι παρατάξεις του δήμου Αλεξανδρούπολης για τα δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια. Οι σύμβουλοι των παρατάξεων "Πόλη & Πολίτες", "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση" εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις αλλά έδειξαν και την ταυτόχρονη αγανάκτηση τους.

Από την μία η παράταξη "Πόλη & Πολίτες" με επικεφαλή τον κ. Λαμπάκη εξέφρασε πως "η Δημοκρατίας μας συνεχίζει να βασανίζεται μετά τις προηγούμενες εκλογές" επίσης τόνισε πως "ο κύριος Ζαμπούκης κατάφερε να καταστρέψει τον όρο Δημοκρατία, ο αποκλεισμός του διαλόγου είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα της Δημοκρατίας και του Δημοτικού Συμβουλίου". Παράλληλα αναφέρει πως " εμείς ως Δημοκράτες δεν μπορούμε να το ανεχθούμε γιαυτό απέχουμε από το περιβόητο ναι ή οχι του κύριου Ζαμπούκη"!

Επιπλέον, η δημοτική παράταξη "Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση" εξέφρασε πως "δυστυχώς η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εκτελεί τα δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς ,στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους το δικαίωμα που τους έδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Δήμου μας, να εκφράζουν την άποψη τους". "Η μοναδική δυνατότητα που μας δίνεται είναι υπέρ, κατά και λευκό, αυτό εμείς δεν θα το ανεχτούμε".

Τέλος, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης τόνισε πως "η κατάσταση δεν πάει άλλο, η δημοτική αρχή έχει ήδη  μετατρέψει σε ντεκόρ και μάλιστα αχρείαστο το ΔΣ"!