Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Θλιβερή είναι η εικόνα της παραλιακής στην Αλεξανδρούπολη.
Θλιβερή είναι η εικόνα της παραλιακής στην Αλεξανδρούπολη.

Μέχρι το... 2045 ίσως καθαριστεί η ακρογιαλιά κάτω από το Φάρο (video)

09-03-2021
Η θλιβερή εικόνα στην αμμουδιά της παραλιακής της Αλεξανδρούπολης καλά κραττεί. Σκουπίδια, μπάζα και κλαδιά θα συναντήσει κανείς στα διαβά του ή σε μια βόλτα (διότι μόνο αυτό μας έμεινε τον τελευταίο καιρό) στην κατά τα άλλα όμορφη πλευρά της πόλης!
 
Στο e-evros.gr πριν 10 ημέρες τα είπαμε και τα ξανά δείξαμε αλλά μάλλον δεν ακουστήκαμε πουθενά! (Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ). Εξάλλου ποιοι είμαστε εμείς για να μας ακούσουν; Τίποτα Αμερικάνοι αξιωματούχοι;
 
Η κάμερά μας ξανά βρέθηκε παρόλα αυτά για δεύτερη φορά στο ίδιο σημείο για να καταγράψει την σιχαμερή εικόνα που συνεχίζει να επικρατεί στην ακροθαλασσιά, κάτω από τον Φάρο.
 
Στο video θα δείτε πως "πρωταγωνιστούν" τα σκουπίδια τα οποία "υποδέχονται" τους διαβάτες και τους περαστικούς. 
 
 
Κάποιος ο οποίος επισκέπτεται το σημείο αυτό της Αλεξανδρούπολης αντικρύζει σκουπίδια, κλαδιά και φυσικά τα μπάζα για να συμπληρώνουν το κάδρο. Μη μας ρωτήσετε από πότε είναι εκεί, θα σας γελάσουμε. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και δυσφημεί την παραλιακή ζώνη.
 
Πότε επιτέλους θα "ξυπνήσουν" οι υπεύθυνοι και θα αναλάβουν την ευθύνη της καθαριότητας; Στην τελική τι πρέπει να γίνει; Να δώσει εντολή κανένας αμερικάνος για να καθαριστεί; Τόσα χρόνια βρωμιάς και δυσωδείας δεν αρκούν; Ποτέ δηλαδή δεν θα γίνουμε άνθρωποι; Ποτέ δε θα ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι ώστε να πράξουν επιτέλους τα αυτονόητα;
 
Αυτές τις 10 ημέρες από το προηγούμενο ρεπορτάζ μας κανέναν δεν άγγιξε η τραγική εικόνα εκεί στο λιμάνι; (ρητορική η ερώτηση).
 
Πάντως παραμένουμε αισιόδοξοι πως μέχρι το... 2045 ίσως αποκτήσουμε εμείς οι πολίτες αυτό που μας αξίζει: μία καθαρή πόλη, μία καθαρή παραλία να κάνουμε τη βόλτα μας.
 
ΣΚ
 
Δείτε λοιπόν το δεύτερο video από το ίδιο σημείο που μαρτυρά (πάλι) όλα όσα προαναφέρουμε αλλά και το πρώτο που καταγράψαμε προ 10 ημερών: