Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Τα έργα στον Κάμπο Θυμαριάς Τυχερού
Τα έργα στον Κάμπο Θυμαριάς Τυχερού

«Μην είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» - παρεμβάσεις στο Τυχερό ενόψει του χειμώνα

09-11-2018

Προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα στον Έβρο, σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού, έχει ήδη ξεκινήσει.

Συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Περιβάλλοντος, βρέθηκαν στον πολύπαθο Κάμπο Θυμαριάς στο Τυχερό Σουφλίου, αναλαμβάνοντας έγκαιρα δράση.

«Αποκαταστήσαμε με δικά μας μέσα το ρήγμα στο κανάλι, αφού το Υπουργείο καθυστέρησε και τώρα τρέχουμε να βγάλουμε τις αιτήσεις για τις εργολαβίες. Προσπαθούμε μη μας προλάβει ο καιρός», επισήμανε ο Κώστας Βενετίδης.

Οι παρεμβάσεις σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται να έχουν και συνέχεια, δεδομένων των ανοιχτών «πληγών» που άφησαν οι περσυνές πλημμύρες στον Κάμπο.

«Είναι ένα σημείο με έντονα προβλήματα που πολλές φορές έχει χτυπηθεί από την κακοκαιρία. Το μέρος είναι πολύ δύσβατο και το επόμενο μας βήμα είναι να επιχειρήσουμε και τη διάνοιξη ενός καναλιού».

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες στο Τυχερό αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κάθε χρόνο, προβλήματα που οδήγησαν στην κατακόρυφη πτώση της παραγωγής βάμβακος φέτος αφού εξαιτίας των πλημμυρών οι καλλιέργειες «χτυπήθηκαν» και από το πράσινο σκουλήκι.

Μαρίνα Κριτού