Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Την Δευτέρα 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση με αποστάσεις και μέτρα.
Την Δευτέρα 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση με αποστάσεις και μέτρα.

Ν.Γεωργιάδης: "Ξεκινά ο καλός "αγώνας δρόμου" για όλη την εστίαση"

29-04-2021

Mε μεγάλη ανυπομονησία αλλά και με "πυρετώδεις" προετοιμασίες οι καταστηματάρχες εστίασης της Αλεξανδρούπολης έχουν επιδοθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή σε έναν "αγώνα δρόμου" μόλις ανακοινώθηκε το άνοιγμα της εστίασης για την ερχόμενη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου.

Το άνοιγμα στις 3 Μαΐου ξάφνιασε τους περισσότερους επιχειρηματίες όπως μας τόνισε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Νίκος Γεωργίαδης, ο οποίος μίλησε στο e-evros.gr για θέματα που αφορούν την εστίαση αλλά και ότι νεότερο ανακοινώθηκε στην χθεσινή τηλέδιασκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνι Γεωργιάδη.

Αρχικά ο κ.Γεωργιάδης τόνισε πως "Όλοι οι επιχειρηματίες είμαστε σίγουρα χαρούμενοι και αναμένουμε από μέρα σε μέρα να ξανά επιστρέψουμε στις θέσεις μας. Θεωρώ πως ήταν και το σωστό timing για να ανοίξει η εστίαση. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι τα μέτρα, χρειάζεται οι επιχειρηματίες να έχουν υπομονή, για να απολαύσουμε το καλοκαίρι που έρχεται χωρίς κανένο μέτρο".

Παράλληλα σε ερώτηση που του απευνθύνθηκε σχετικά με το αν θεωρεί πως, η εστίαση χρειάζεται στο "πλάι" της τον τουρισμό απάντησε χαρακτηριστικά "Ο τουρισμός και η εστίαση είναι ένα, άσχετα αν η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που τα διαχωρίζει αυτά τα δύο. Δυστυχώς το αυτονόητο καθίσταται ζητούμενο στην εποχή μας".

Εχθές, ημέρα Τετάρτη 28 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην οποία συμμετείχει και ο Ν.Γεωργιάδης και με αφορμή αυτή αναφερθήκαμε τόσο στο πότε θα πιστωθούν τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά και στις ελαφρύνσεις που θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην εστίαση αλλά και στο λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα μας είπε πως "Μέχρι την Μ.Πέμπτη θα μπούνε τα χρήματα από την επιστρεπτέ προκαταβολή και από τις 65.000 αιτήσεις από τα καταστήματα θα επωφεληθούν οι 56.000 επιχειρήσεις. Πρόκειται για την τελευταία ενίσχυση που θα δοθεί ως μέτρο στήριξης. Παράλληλα η πλατφόρμα για το νεό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ θα ανοίξει στις 10 Μαΐου. Ενώ όσον αφορά τις αναστολές προσωπικού, θα συνεχιστούν και το μήνα Μάϊο ενώ η μείωση στα ενοίκια θα συνεχιστεί και για τον επόμενο μήνα τόσο για τα καταστήματα της εστίασης όσο και για τα καταστήματα του λιανεμπορίου".

Όπως και να έχει όλα φαίνεται να οδεύουν προς το καλύτερο και η "κανονικότητα" πλέον δεν φαντάζει όνειρο. Αυτό που μένει τώρα είναι να στηρίξουμε τον τόπο μας και τα καταστήματα της περιοχής μας. 

Φ.Δούκογλου

Παρακάτω ακολουθεί και ένα απολαυστικό και άκρως καλοκαιρινό βίντεο της estiasigreece: