Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέο «λουκέτο» στο ΔΠΘ – διαμαρτυρίες για το «τίποτα»;

Νέο «λουκέτο» στο ΔΠΘ – διαμαρτυρίες για το «τίποτα»;

11-04-2019

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δημοκριτείο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενόψει της κατάθεσης του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση 4ης Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, γεγονός που πυροδότησε εκ νέου αντιδράσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΠΘ.

Η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής στη συνεδρίασή της το απόγευμα της Τετάρτης 10/04, αποφάσισε την αναστολή του διδακτικού έργου του Τμήματος Νομικής έως και την Τρίτη 16/04, όταν και θα επανεκτιμηθεί η περαιτέρω στάση της Σχολής.

Αυτό που αξίζει όμως να σημειωθεί είναι ότι η ίδρυση και ιδιαίτερα η λειτουργία της 4ης Νομικής κρίνεται αμφίβολη εξαιτίας των αντιδράσεων της ακαδημαϊκής κοινότητας του πανεπιστημίου Πάτρας.

Οι αντιδράσεις αυτές εδράζονται στο ότι το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει την ένταξη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κάτι το οποίο η διοίκηση του ακαδημαϊκού ιδρύματος δεν επιθυμεί.

Ωστόσο αυτό κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.

Μαρίνα Κριτού