Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές - Ένταση και χημικά

Νέος γύρος επεισοδίων στις Καστανιές - Ένταση και χημικά

04-03-2020

(16:10) Aυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο των Κήπων, στην έξοδο προς Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τελωνείου της Τουρκίας, κλείσαν τα σύνορα τους για τεχνικούς λόγους. Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί ενώ η Τουρκική πλευρά ανακοίνωσε πριν από λίγο πως τα σύνορα θα ανοίξουν τστις 17:00 αντί για τις 16:00.


(12:20) Eνημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα:

(11:40): Το e-evros.gr εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από όλα όσα γίνονται στην τούρκικη πλευρά στην περιοχή Pazarkule, μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές.


«Ήρθαμε ψάχνοντας για ελπίδα, θέλαμε να μπούμε στην Ευρώπη , για να έχουμε ζωή να έχουμε αξιοπρέπεια, αλλά ήταν όλα ψέματα. Είπαν ότι τα σύνορα ήταν ανοιχτά αλλά είναι κλειστά.» αναφέρουν αρκετοί από αυτούς.


(11:00) Ρίψεις νερού πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η "Αύρα" της Ελληνικής  Αστυνομίας στο συγκεντρωμένο πλήθος στα ελληνοτουρκικά  σύνορα.


(10:00) Η Ελληνική πλευρά μάχεται να κρατήσει μακριά τους εισβολείς. Οι παράνομοι μετανάστες έχουν βάλει φωτιά κοντά στο φράχτη.


(09:00) Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα σήμερα Τετάρτη στο φυλάκιο των Καστανέων, όταν ομάδα ατόμων εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας το χώρο, κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.


Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προς αντιμετώπιση του σκηνικού.

Προσέξτε αυτό το πλάνο από ελληνικής πλευράς όπου δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40m από τα σύνορα.