Σήμερα είναι: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Γεώργιος Καμπάς & Αλκιβιάδης Στεφανής
Γεώργιος Καμπάς & Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Ελληνικός Στρατός ανέλαβε την αποκατάσταση σπιτιού που κάηκε στην Αλεξανδρούπολη

13-10-2018

Το ανθρώπινο πρόσωπό του δείχνει ο Ελληνικός Στρατός, με μια παρέμβαση που είναι καθ’ όλα αξιέπαινη.

Στις 30 Αυγούστου όπως είχε μεταδώσει το e-evros.gr, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα επί της οδού Εθνικής Αντίστασης.

Η φωτιά κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά την κατοικία, που διέμενε Υπαξιωματικός του Στρατού ο οποίος υπηρετεί σε μονάδα της Αλεξανδρούπολης, ενώ εντός του διαμερίσματος του 3ου ορόφου βρισκόντουσαν και 2 μικρά παιδιά τα οποία ευτυχώς δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Με πρωτοβουλία του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και του Γεωργίου Καμπά, Διοικητή του Δ’ ΣΣ στον Έβρο, ο Ελληνικός Στρατός ανέλαβε τα έξοδα αποκατάστασης του σπιτιού, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει αλληλεγγύη, αλλά και ποιες είναι οι αρχές που διέπουν το Ελληνικό στράτευμα.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ έχει άλλωστε αποδείξει με τη συχνή παρουσία του στον Έβρο, το πόσο κοντά βρίσκεται στην κοινωνία και το στράτευμα που υπηρετεί στα σύνορα της Ελλάδας.

Χάρη στην αξιέπαινη αυτή ενέργεια, η οικογένεια που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπιτικό της, θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω στη ζωή της, αφήνοντας πίσω την ανάμνηση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Μια πράξη από την οποία όλοι μας πρέπει να παραδειγματιστούμε, τόσο σε επίπεδο έμπρακτης συμπαράστασης στο συνάνθρωπο σε στιγμές δοκιμασίας, αλλά κυρίως σε επίπεδο αλληλεγγύης και ενότητας, λέξεις που στην ελληνική ιστορία και πραγματικότητα έχουν κάνει τη διαφορά.

Πρότυπα που σε καιρούς κρίσης είναι δυσεύρετα, και που εμπνέουν εμπιστοσύνη κάνοντας περήφανους του Έλληνες.