Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
THE GARDENERS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εκ νέου αναβρασμός στις τάξεις των αγροτών του Έβρου
Εκ νέου αναβρασμός στις τάξεις των αγροτών του Έβρου

Οι αγρότες του Έβρου ανεβαίνουν στα τρακτέρ με κατεύθυνση το Υπουργείο

11-12-2018

Τα τρακτέρ τους ζεσταίνουν και οι αγρότες του Νομού Έβρου, ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων.

Το παρόν στην συνεδρίαση της Επιτροπής που έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες στη Νίκαια έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα από 9 Ομοσπονδίες 70 Αγροτικούς & Κτηνοτροφικούς Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και από τον Έβρο και την Ορεστιάδα.

Βασικά τους αιτήματα, κυρίως σε ό,τι αφορά την περιοχή του Έβρου, οι τεράστιες ζημιές στην φετινή παραγωγή βάμβακος στο Νομό, που «χτυπήθηκε» από τις πλημμύρες και το πράσινο σκουλήκι, με αποτέλεσμα την απώλεια 12.000.000 €.

Στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων είναι και η μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και το ζήτημα των χαμηλών τιμών παραγωγού.

Απόψε (11/12) στις 7 το απόγευμα θα λάβει χώρα συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», στο κέντρο του Νομού, στο Δημαρχείο Σουφλίου.

Εκεί θα κριθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων στο Νομό Έβρου, οι οποίες προγραμματίζονται για τα τέλη Ιανουαρίου του 2019.

Εκπρόσωπος από τον Έβρο θα υπάρχει εκτός απροόπτου και στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα για την επόμενη Τρίτη 18/12, με τους αγρότες στον Έβρο να βρίσκονται πια στο «αμήν» και να σκοπεύουν για ακόμη μια φορά να βγουν στους δρόμους με τα αγροτικά τους.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη προηγηθεί μια συνάντηση με τον Υπουργό, Βουλευτές και αυτοδιοικητικούς του Έβρου, για τις ζημιές στις καλλιέργειες και τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες.

Μαρίνα Κριτού