Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VARTAN

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Νέος διοικητής στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης.
Νέος διοικητής στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης.

Οι νέες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών.

20-04-2015

"Αλλάζουν χέρια" και επίσημα πλέον οι Υγειονομικές Περιφέρειες όλης της χώρας, καθώς την περασμένη Παρασκευή, 17 Απριλίου,δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι σχετικές αποφάσεις, βάσει των οποίων διορίζονται οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ.

- Στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης, διοικητής αναλαμβάνει ο Στρατής Πλωμαρίτης (γιατρός).  Ο κ. Πλωμαρίτης αναλαμβάνει τα καθήκοντα που μέχρι πρότινος εκτελούσε ο  Καλτσίδης Γιώργος, ο οποίος και παραιτήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (αριθμ.255) οι νέοι Διοικητές στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας είναι οι εξής: 

  • 1η ΥΠΕ, Αττικής: Το "τιμόνι" στην απαιτητική αυτή Υγειονομική Περιφέρεια παραλαμβάνει από τον κ. Σταύρο Πεντέα, ο κ. Άγγελος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει Πτυχίο Ιατρικής από το ΑΠΘ, αλλά και Διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή Αθηνών.
  • 2η ΥΠΕ, Πειραιώς/Αιγαίου: Νέος Διοικητής της 2ης ΥΠΕ αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Καρβούνης, παίρνοντας τη θέση του παραιτηθέντος στις 20 Φεβρουαρίου, κ. Αθανάσιου Παπαρούπα. Ο κ. Καρβούνης είναι είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
  • 3η ΥΠΕ Μακεδονίας: Καθήκοντα Διοικητή στην 3η ΥΠΕ αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Κίρκος, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο κ. Κίρκος έρχεται να αντικαταστήσει τον κ. Δημοσθένη Ανδριόπουλο.
  • 4η ΥΠΕ, Μακεδονίας/Θράκης: Ο κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης διορίζεται νέος ΔΥΠΕάρχης σε Μακεδονία/Θράκη. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ παραλαμβάνει την ΥΠΕ από τον κ. Γεώργιο Καλτσίδη.
  • 5η ΥΠΕ, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: Νέος Διοικητής της 5ης ΥΠΕ διορίζεται ο κ. Νέστορας Αντωνίου, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Αντωνίου διαδέχεται τον κ. Λάζαρο Μακρή.
  • 6η ΥΠΕ, Πελοποννήσου/ Ιονίων Νήσων/Ηπείρου/ Δυτικής Ελλάδας:  Νέος Διοικητής της διευρυμένης αυτής ΥΠΕ αναλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ο κ. Γιαννόπουλος παραλαμβάνει την ΥΠΕ από τον κ. Νίκο Στακιά.
  • 7η ΥΠΕ, Κρήτης: Νέος Διοικητής αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Γουμενίδης, Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διαδέχεται τον κ. Αντώνιο Γρηγοράκη.

Αντίστοιχες παραιτήσεις και νέοι διορισμοί αναμένονται το προσεχές διάστημα και στις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας.