Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ορεστιάδα: Πήγε για φθηνά ψώνια στην Τουρκία και του βγήκε ο... κούκος αηδόνι!

Ορεστιάδα: Πήγε για φθηνά ψώνια στην Τουρκία και του βγήκε ο... κούκος αηδόνι!

11-10-2021

Οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Ο λόγος για την συνήθεια κάποιων Εβριτών και όχι μόνο να περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να επισκεφθούν την Αδριανούπολη για τα καθημερινά τους ψώνια.

Κάποιοι μάλιστα μπαίνουν στην Τουρκία για να ψωνίσουν και επιστρέφουν το βράδυ γεμάτοι τσάντες. Αγοράζουν από απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, μέχρι ρούχα και έπιπλα.

Αυτό πήγε να κάνει και Έλληνας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του thrakinea.gr αποφάσισε να επισκεφτεί την Αδριανούπολη, προκειμένου να ψωνίσει, πετσέτες κι άλλα προικιά για την κόρη του που βρίσκεται σε ηλικία γάμου.

Δυστυχώς γι αυτόν όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα λογάριασε και στην επιστροφή του για Ελλάδα συνέβη αυτό που μάλλον δεν περίμενε!

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι των Καστανεών όταν είδαν όλα όσα είχε στο αυτοκίνητο του τον ενημέρωσαν  ότι τα ψώνια του υπέρεβαιναν το επιτρεπτό όριο εισαγωγής από ιδιώτη (ατέλεια) και του βεβαίωσαν σημαντικό χρηματικό πρόστιμο. Με λίγα λόγια πλήρωσε τον κούκο... αηδόνι!

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσει κάποιος να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας για "φθηνά" ψώνια να το σκεφθεί καλά γιατί στο τελωνείο των Κήπων και των Καστανεών θα το πληρώσει ακριβά.