Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αστυνομικοί προσπαθούν να απομακρύνουν τους μετανάστες
Αστυνομικοί προσπαθούν να απομακρύνουν τους μετανάστες

Πανικός τα ξημερώματα στην Καβύλη Ορεστιάδας: επεισόδια με 200 μετανάστες & νέα κατάληψη (Βίντεο)

16-10-2018

Ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε στην Καβύλη Ορεστιάδας με παράνομους μετανάστες, το δεύτερο μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τρίτης περί τους 200 παράτυπους μετανάστες συγκεντρώθηκαν λίγο πιο κάτω από τον Κόμβο της Καβύλης στην Ορεστιάδα, αφού πέρασαν πεζοί τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην μέση του δρόμου, και κάθισαν στο οδόστρωμα, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα πραγματοποίησαν κατάληψη.

Στο σημείο δημιουργήθηκε μάλιστα και ένταση ανάμεσα στους μετανάστες και τους διερχόμενους οδηγούς, και συγκεκριμένα οδηγούς φορτηγών που βρίσκονταν εν ώρα εργασίας στο δρομολόγιό τους.

Υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των οδηγών και των μεταναστών, και εν τέλει με την παρέμβαση αστυνομικών και συνοριοφυλάκων από την Ορεστιάδα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φύλαξης στο Χειμώνιο.

Στο βίντεο ακούγεται ένας εκ των μεταναστών ο οποίος τράβηξε το υλικό, να προτρέπει τους υπόλοιπους να καθίσουν κάτω και να μη σηκώνονται από το δρόμο, παρά τις προσπάθειες που γίνονταν για τη μετακίνησή τους.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν από μερικές ημέρες υπήρξε παρόμοιο περιστατικό με κατάληψη από 150 άτομα που οδηγήθηκαν στο Φυλάκιο, ενώ τα αιτήματα και τις δύο περιπτώσεις είναι κοινά, και αφορούν στην παραχώρηση προσωρινού ασύλου και εγγράφων προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν αλλού.

Ακούγονται μεταξύ άλλων μωρά να κλαίνε, ενώ προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό το γεγονός ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πρόκειται για το 2ο περιστατικό, και μάλιστα μετά από το άγριο φονικό των 3 μεταναστριών, γεγονότα που συνθέτουν το ανεξέλεγκτο τοπίο της παράνομης ματανάστευσης στον Έβρο.