Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η Περιφερειακή Σύνθεση απέναντι στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού.
Η Περιφερειακή Σύνθεση απέναντι στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού.

Περιφερειακή Σύνθεση: «Επικίνδυνες» δηλώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού - Τι απαντά ο Τσώνης στο e-evros.gr

25-05-2021

Στις δηλώσεις του Αντιπεριφειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ κ. Αθανάσιο Τσώνη, απαντά με δελτίο τύπου η Περιφεραική Σύνθεση καθώς δυσαρεστήθηκαν από τις δηλώσεις του κ. Τσώνη που έκανε για της δομές του Συνοριακού Σταθμού της Νυμφαίας.

Μετά από επικοινωνία του e-evros.gr με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη, ο ίδιος μας τόνισε πως σε σχέση με το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης "Έίναι αστείο να αναφέρεται η Περιφερειακή Σύνθεση στο γεγονός, ότι ένας αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού θέλει να δυσφημίσει τον τόπο του, είναι αδύνατο, ήμουν ο πρώτος όταν μίλησα για πιλοτικό άνοιγμα της Νυμφαίας".


Στην συνέχεια μας επεσήμανε πως είναι αίτημα πολλών χρόνων να αναβαθμιστούν οι δομές αλλά και να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό στο Συνοριακό Σταθμό της Νυμφαίας. Χαρακτηριστικά είπε πως "Εγώ θα κριθώ από το έργο μου και όχι από τα σύνορα, δεν θα αποφασίσει η Περιφερειακή Σύνθεση για την δική μου εξέλιξη, αυτά τα οποία κάνουν είναι κινήσεις "εντυπωσιασμού". Όταν ο Ρουμάνος ή ο Βούλγαρος δε θα βρει σε καλή κατάσταση τα σύνορα μας θα το επικοινωνήσει ο ίδιος στο λαό του, δεν χρειάζεται εμένα για να του κάνω όπως υποστήριζουν δυσφήμιση, όταν έχουμε 2021 ο επισκέπτης δεν θέλει να ταλαιπωρείται".

Παράλληλα σε ερώτηση που του τέθηκε για την τωρινή κατάσταση για το συγκεκριμένο συνοριακό σταθμός απάντησε ότι "Υπάρχει ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου διενεργεί τεστ και το οποίο έχει ενισχυθεί με προσωπικό από την πόλη της Ξάνθης, όμως η περίοδος που θα είναι δύσκολη είναι ο μήνας Ιούνιος μέχρι και τον Αύγουστο".

Παρακάτω ακολουθεί και το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης:

"Μια αγγλική παροιμία λέει ότι «ο κακός εργάτης κατηγορεί τα εργαλεία του» και δυστυχώς πριν από μερικές ημέρες βιώσαμε την επιβεβαίωσή της δια στόματος αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη.

Ο κος Τσώνης κινδυνολογώντας και επιχειρώντας να καλύψει την ανεπάρκεια της Διοίκησης της Περιφέρειας δήλωσε την «ανησυχία» του για τον τρόπο διαχείρισης των τουριστών που θα διέλθουν από τη Νυμφαία το καλοκαίρι! Θεωρούμε τις δηλώσεις του επιεικώς επονείδιστες και σίγουρα επικίνδυνες καθώς αμαυρώνουν την εικόνα της Περιφέρειας μας, την ώρα μάλιστα που επιχειρείται μία συντονισμένη προσπάθεια ανάκαμψης του τουριστικού κλάδου.

Επιπλέον, θα θέλαμε να του επισημάνουμε ότι αν νιώθει ανεπαρκής, μπορεί πολύ απλά να παραιτηθεί. Ούτως ή άλλως, τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ικανοί να λύσουν κανένα πρόβλημα – αντιθέτως προκαλούν προβλήματα σε διάφορους τομείς.

Ας γνωρίζει λοιπόν ο κος Τσώνης ότι δεν θα λείψει σε κανέναν – ούτε αυτός, ούτε ο επικεφαλής της παράταξης στην οποία ανήκει, ούτε οι υπόλοιποι διοικούντες. Οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν είναι μόνοι τους και αυτό αποδείχτηκε τις προηγούμενες ημέρες. Όπως επίσης αποδείχτηκε ότι κινδυνεύουν περισσότερο από την ανεπάρκεια των αυτοδιοικητικών παρά από ο,τιδήποτε άλλο.

Δεν περιμένουμε φυσικά να έχει αντιληφθεί το λάθος του. Είμαστε όμως σίγουροι ότι το έχουν αντιληφθεί οι πολίτες, οι οποίοι θα του απαντήσουν όταν και όπως πρέπει."

Φ.Δούκογλου