Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Ε - ΑΤΡΙΚΑ

Το κόστος κάλυψης αυτών των αναγκών ήταν της τάξεως των 1.500.000€, και, με την ίδια λογική, συνεχίζει το ΠΓΝΕ και το 2015
Το κόστος κάλυψης αυτών των αναγκών ήταν της τάξεως των 1.500.000€, και, με την ίδια λογική, συνεχίζει το ΠΓΝΕ και το 2015

ΠΓΝΕ: Δωρεάν πρόσβαση σε ανασφάλιστους και άπορους.

16-06-2015

Μία από τις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι η πρόσβαση των ανασφάλιστων σε δωρεάν φάρμακα, νοσηλεία και διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Βέβαια, κάτι τέτοιο συμβαίνει στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ήδη από την προηγούμενη χρονιά. Ειδικότερα, η διοίκηση του νοσοκομείου Αλεξ/πολης αποφάσισε πως όλοι όσοι έχουν ανάγκη και όσοι είναι ανασφάλιστοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Ο διοικητής του ΠΓΝΕ, κ. Δημήτρης Λαζόπουλος, σε δήλωσή του στο Thrakinet, είπε πως οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από εισόδημα, εθνικότητα, καταγωγή, όλο αυτό το χρονικό διάστημα καλύπτονταν αποτελεσματικά και δωρεάν.

Το 2014, χίλια εννιακόσια ογδόντα (1980) περιστατικά αφορούσαν άτομα, τα οποία ήταν άπορα ή ανασφάλιστα, χωρίς καμία δυνατότητα κάλυψης της νοσηλείας τους. Ανάλογα νούμερα ισχύουν και για τη φετινή χρονιά.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λαζόπουλο, το κόστος κάλυψης αυτών των αναγκών ήταν της τάξεως των 1.500.000€, και, με την ίδια λογική, συνεχίζει το ΠΓΝΕ και το 2015, αφού πλέον υπάρχει και η αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Thrakinet:

Πηγή: Thrakinet