Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πόλη & Πολίτες: "Η Δημοτική Αρχή επιλέγει τα βουβά Δημοτικά Συμβούλια διότι δεν έχει τι να πει"

Πόλη & Πολίτες: "Η Δημοτική Αρχή επιλέγει τα βουβά Δημοτικά Συμβούλια διότι δεν έχει τι να πει"

03-10-2020

Η παράταξη "Πόλη & Πολίτες" με νέα ανακοίνωση της τοποθετείται στο θέμα των Δημοτικών Συμβουλίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, Πόλη και Πολίτες, Λαϊκή Συσπείρωση και Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για τη συνεχιζόμενη ''δια περιφοράς'' διεξαγωγή των δημοτικών συνεδριάσεων.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της παράταξης "Πόλη & Πολίτες": 

Στη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Αλεξ/πολης Γιώργου Κιζιρίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑΧΙΜUΜ, έλαβε χώρα η ελεεινολόγηση της τοπικής Δημοκρατίας και η πολιτική ασέλγεια επί της έννοιας του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκορύφωμα, τις ραδιοφωνικές αλχημείες για να παρουσιαστεί το μαύρο του κ. Ζαμπούκη και της δημοτικής Αρχής ως άσπρο, προς δόξα της «μαχόμενης δημοσιογραφίας».

Ο δημοσιογράφος που παράλληλα είναι ιδιοκτήτης του σταθμού αλλά και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κολιός, έπαιρνε συνέντευξη από τον αντιδήμαρχο που ανήκει στην ίδια παράταξη με αυτόν, υποστηρίζοντας την απόφασή του να κάνει συμβούλιο δια περιφοράς και όχι δια ζώσης ή τουλάχιστον δια τηλεδιασκέψεως, κατηγορώντας την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων που ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ.

Θεωρούμε πως η τακτική αυτή, που συμβαίνει κατ' επανάληψη, δηλαδή να χρησιμοποιούνται όλα αυτά τα μέσα και οι ιδιότητες από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιού προς εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων, είναι ηθικά ασυμβίβαστη και αναδεικνύει, και αυτό με τη σειρά του, το έλλειμμα δημοκρατίας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, για το οποίο οι φωνές πληθαίνουν επικίνδυνα τελευταία.

Συγκεκριμένα:

Α) Παρουσίασε την αίθουσα των 200 τ.μ. για τους 41 δημοτικούς συμβούλους, ως ακατάλληλη για συνεδριάσεις, όταν η νομοθεσία ορίζει πολύ λιγότερα τ.μ. ανά άτομο και δη κεκλεισμένων των θυρών.

Β) Πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα δια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποτελούμενη από 9 μέλη, 15 εισηγητές και γραμματέα.

Γ) Αν υποθέσουμε ότι πράγματι κόπτονται για την υγεία των συμβούλων, άραγε γιατί δεν επιλέγουν την τηλεδιάσκεψη με δεδομένο ότι δαπανήσαμε 7.000€ για να μπορούμε να κάνουμε συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη;

Δ) Μετέθεσε στους Συμβούλους που διαμαρτυρήθηκαν, την ευθύνη των καθυστερήσεων για την μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών των σχολικών μονάδων, σε πλήρους απασχόλησης. Έτσι εμείς που ανήκουμε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και απείχαμε έχοντας ως συνέπεια να μην υπάρξει απαρτία και μην πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε την ευθύνη για την καθυστέρηση, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών που απηχεί την άποψη και του κ. Ζαμπούκη. Αν εσείς είσαστε οι κοινωνικά ευαίσθητοι αυτοδιοικητικοί και εμείς όλοι ανάλγητοι, γιατί άραγε δεν φέρατε δια περιφοράς μόνον το θέμα αυτό; Γιατί δεν συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και πολλές εβδομάδες; Δυστυχώς είναι αντιδημοκρατικό να ζητάτε να ψηφίσουμε θέματα όπως η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2020 δια περιφοράς με e-mail και δεν θα το πράξουμε.

Εν τέλει να σας υπενθυμίσουμε πως απευθύνεστε σε νοήμονα όντα που έχουν ανεπτυγμένη αντίληψη και νοημοσύνη. Οι δημότες αντιλαμβάνονται και κρίνουν.

Και μία παραίνεση.

Σας καλούμε να συνέλθετε διότι μαζί με σας κατρακυλάει και ο Δήμος μας. Γιατί έγινε αντιληπτό προς όλους μας ότι κρύβεστε, ότι φοβόσαστε την αλήθεια, ότι τρέμετε την αντιπαράθεση, δεν αγαπάτε τελικά τον διάλογο γιατί δεν έχετε τι να πείτε.

Το #socialdistancing είναι επιθυμητό αλλά έτσι όπως πάμε, κινδυνεύουμε στο τέλος της περιόδου να ξανασυστηθούμε γιατί πλέον δεν θα γνωριζόμαστε.

Ακολουθεί η συνέντευξη τύπου της παράταξης και η τοποθέτηση του επικεφαλής για το θέμα των συνεδριάσεων: