Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ορεστιάδα: Και τις γιορτές οι Εβρίτες προτίμησαν τις γειτονικές χώρες για τα ψώνια τους

Ορεστιάδα: Και τις γιορτές οι Εβρίτες προτίμησαν τις γειτονικές χώρες για τα ψώνια τους

07-01-2023

«Ο βόρειος Έβρος στενάζει..», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Φιλιώ Μυλωνά, μεταφέροντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του βορείου Έβρου, κάνοντας λόγο για κάκιστη περίοδο όσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

«Ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο κατά την εορταστική περίοδο αλλά δεν έγινε κάτι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας τους πολύ μειωμένους τζίρους των καταστημάτων.

IKEA

Το πιο σημαντικό για τον εμπορικό κόσμο του βορείου Έβρου που στενάζει, όπως επισημαίνει η κ Μυλωνά, είναι πως «ότι και να γίνει δυστυχώς δεν αναπληρώνει τίποτα. Απλά είναι ενέσεις της στιγμής. Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και το ανησυχητικό είναι ότι σε όσα καταστήματα κλείνουν δεν υπάρχει διάδοχος κατάσταση. Όσα καταστήματα ανοίγουν αφορούν την εστίαση.»

«Ότι γίνεται στην τοπική αγορά είναι χρήματα που επιστρέφουν στη τσέπη μας όσα χρήματα φεύγουν από δω γίνεται ανεπιστρεπτί, αυτό πρέπει να μας γίνει προσευχή» τόνισε η κα Μυλωνά στέλνοντας για ακόμη μια φορά μήνυμα στους Εβρίτες οι οποίοι  "ξενιτεύονται" για να ψωνίσουν ακόμα και τα καθημερινά αγαθά από την γειτονική Τουρκία.