Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πολλοί καταναλωτές προτιμούν την Τουρκία για τα ψώνια τους! - Η αγορά της Ορεστιάδας ζει μια τραγωδία

Πολλοί καταναλωτές προτιμούν την Τουρκία για τα ψώνια τους! - Η αγορά της Ορεστιάδας ζει μια τραγωδία

16-12-2021

«Η αγορά ζει μια τραγωδία, τίποτα δεν θυμίζει γιορτές...», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή «Άκου να δεις» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Φιλιώ Μυλωνά, μεταφέροντας την, κατά γενική ομολογία των εμπόρων, απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

«Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση, αλλά φοβάμαι μη γίνουν και χειρότερα τα πράγματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας τους πολύ μειωμένους τζίρους των καταστημάτων, κυρίως στην οικονομική κατάσταση που έχουν διαμορφώσει σε όλα τα νοικοκυριά οι αυξήσεις των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά.


Επιπλέον, ο εμπορικός κόσμος διαπιστώνει, ξανά, την επιστροφή πολλών ντόπιων καταναλωτών στη γειτονική τουρκική αγορά. Σύμφωνα με την κα. Μυλωνά, οι εορταστικοί τζίροι της φετινής περιόδου, συγκριτικά με εκείνους του 2019, είναι τουλάχιστον κατά 50% μειωμένοι, «σε κάποια καταστήματα η μείωση μπορεί να φτάνει και το 70% ή 80%», είπε συγκεκριμένα.

Η ίδια σημείωσε ότι «έρχονται λουκέτα μετά τις γιορτές», δηλώνοντας ότι γνωρίζει συγκεκριμένα καταστήματα της Ορεστιάδας που έχουν προγραμματίσει να κλείσουν οριστικά, «διότι δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Πηγή: ερτ Ορεστιάδας