Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λευκίμη Σουφλίου (video - φώτο)

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λευκίμη Σουφλίου (video - φώτο)

02-10-2020
(19:30) Ευχάριστα τα νέα από τη πυρκαγιά!
 
Εχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν  σε επιφυλακή.
 
Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Πυροσβεστικής κ. Σπύρο Βαρσάμη η επιφυλακή παραμένει αυξημένη καθόλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι να σβήσει κάθε μικρή εστία.
 
Να σημειωθεί πως εδώ και λίγη ώρα έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.
 
Ευχόμαστε να κυλήσει η νύχτα ήρεμα.


(13:30) Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από χθες το μεσημέρι στην Λευκίμμη Σουφλίου.
 
Στο σημείο όπου βρισκόμαστε ο Υποστράτηγος πυροσβεστικής ο κ. Σπύρος Βαρσάμης ενημερώνει σχετικά με την κατάσταση της πυρκαγιάς τον Περιφερειάρχη και Βουλευτές.
 
Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνονται οι εστίες και οι μικροεστίες της φωτιάς από δορυφόρο, όπως τις παρέλαβε η Πολιτική Προστασία της ΑΜΘ πριν λίγη ώρα.

Συμβαίνει τώρα (13:20) Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει...

Posted by e-evros.gr on Friday, October 2, 2020
 

(13:00) Η φωτιά έχει σβήσει σχεδόν όλο το μέτωπο που είναι γύρω από το χωριό Λευκίμη και είναι σε πλήρη ελεγχο.
 
Η προσοχή συνεχίζει να είναι στραμμένη προς το δάσος της Δαδιάς όπου δεν πέρασε προς τον πυρηνα του δάσους όπου είναι και τα πουλιά.

02-10-2020

(09:30) Δύο είναι τα μεγάλα ενεργά μέτωπα αυτήν την ώρα στην μεγάλη πυρκαγιά της Λευκίμης, το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά αλλά και πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες. Από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν στα σημεία εναέρια μέσα.
 
Το θετικό είναι ότι η φωτιά δεν έχει μπει στον πυρήνα του δάσους της Δαδιάς και επίσης ότι έχουν πέσει οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
 
Σήμερα επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Όπως επίσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου

 

(23:50): Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τις παρυφές του πυρήνα της φωτιάς! Ο στόχος των ομάδων πυρόσβεσης είναι να μη περάσει η φωτιά στο στενό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς με τα αρπακτικά.
 
Η φωτιά είναι μεγάλη ενώ οι άνεμοι των 4 - 5 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των επίγειων δυνάμεων.
 
Η Πολιτικη Προστασία, ο Στρατός, ο  Δημος Σουφλίου, το δασαρχείο, η Αστυνομια και μηχανήματα έργου είναι στις επάλξειες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένονται πολλές εναέριες δυνάμεις που θα επιχειρήσουν ΠΑΛΙ στην περιοχή.
 
 


(22:40): Με τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα μέτωπα έχουν να κάνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη φωτιά που μαίνεται αυτή την ώρα στην Λευκίμμη του Έβρου.
 
Η εικόνα που έχουμε δεν μπορεί να αποτυπώσει το μέγεθος της πυρκαγιάς ενώ βρισκόμαστε 3 χλμ βόρεια του χωριού.
 
Οι παθιασμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ και όλων των τμημάτων της ΠΥ είναι εκεί και είναι έτοιμοι να ορμήξουν!
 
Μεγάλη κινητοποίηση αφού συνεχίζουν να έρχονται μονάδες από πόλεις της Β. Ελλάδας.
 
 

(21:20) Αυτές είναι οι 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ που μόλις κατέφθασαν προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση.
 
Ταχύτατες συντονισμένες κινήσεις από όλους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν "το θηρίο" που για ακόμα μία φορά κατακαίει περιοχή του Έβρου.
 
Καλό κουράγιο μόνο έχουμε να πούμε και καλή δύναμη! Σας ευχαριστούμε!
 
 

(21:00)
Ακούστε τι λέει Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, αυτή την ώρα για τις φωτιές!
 
Η Πυροσβεστική αναφέρει: "περαιτέρω ενίσχυση δυνάμεων στην δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ & 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ.
 
Συνολικά θα επιχειρούν: 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες & μηχανήματα έργου".
 
Νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις σε 1 από τα 3 μέτωπα που μαίνονται.
 
 


(20:00)
 
Δυστυχώς η φωτιά ξέφυγε και είναι εκτός ελέγχου στη Λευκίμη και κατευθύνεται προς το δάσος της Δαδιάς.
 
Το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα αλλά με μια απότομη αλλαγή αέρα όλα αλλάζουν αναφέρουν κάτοικοι.
 
"Θα έχουμε άλλη μια μεγάλη και δύσκολη νύχτα, γεμάτη ένταση και αγωνία όπως τότε το 2011 που είχαμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις".
 
 
Πηγή: FB Λευκίμη Έβρου

(16:30) Ενισχύονται οι δυνάμεις  στη δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, και συνολικά επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.


(13:30) Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει πρίν λίγη ώρα σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Σουφλίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 4 Α/φ και 1 Ε/Π αλλά συνδρομή από μηχανήματα έργου.

Στο σημείο είναι τουλάχιστον 1 Canadair αυτήν την ώρα (13.40) που επιχειρεί να σβήσει την φωτιά ενώ οι εστίες της φωτιάς είναι τρείς.

Απο την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρουσης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η φωτιά κατευθύνεται προς το δάσος της Δαδιάς.

Δείτε στιγμιότυπο από την φωτιά στην Λευκίμμη Σουφλίου:

 

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λευκίμη Σουφλίου (video - φώτο) Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λευκίμη Σουφλίου (video - φώτο)