Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

"Παγώνει" η τηλεθέρμανση Φερών - Δεν μπορεί να υλοποιήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (video)

"Παγώνει" η τηλεθέρμανση Φερών - Δεν μπορεί να υλοποιήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (video)

14-10-2020

Θλιβερή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση η οποία επικρατεί στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ'επέκταση στα αποτελέσματα που φέρνει προς τους δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η μαραθώνια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου 2020, ξεπέρασε τις 6 ώρες όπου και συζητήθηκαν τα 49 θεματα της ημερήσιας διάταξης. Για ακόμη μια φορά συζητήθηκε το έργο της Τηλεθέρμανσης Φερών με αφορμή τα τέσσερα ερωτηματα που έθεσε η Λαική Συσπείρωση τα οποια είναι τα εξής:

  • Έχετε σκοπό να το προχωρήσετε πραγματικά, το έργο;
  • Σε ποιο σημείο βρίσκεται (αν θεωρείτε ότι προχωρά);
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;
  • Γιατί δεν αξιοποιείτε την μελέτη που υπάρχει; Η ανάθεση στον ΕΛΚΕ του ΕΚΠΑ δεν θα μεταθέσει το έργο στο μέλλον, με κίνδυνο να μην υλοποιηθεί;

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ο νυν Δήμαρχος της πόλης είπε ότι "δεν είναι Eθνικής εμβέλειας", γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις της παράταξης της αντιπολίτευσης. Πρόκειται για το έργο της Τηλεθέρμανσης Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, έργο το οποίο εξασφαλίσθηκε από ανταποδοτικά οφέλη από την διέλευση του αγωγού TAP Φ.Α. Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 30 εκ ευρώ για ολοκληρωμένα δίκτυα ,ενώ περίπου 6 εκ ευρώ θα πληρώσει ο TAP Φ.Α. για τις υποδομές ώστε να προσφέρει ζεστό νερό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν χάνεται  στην δίνη της πολιτικής διαμάχης ένα εμβληματικό έργο για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας την έντονη αγανάκτηση του πρώην Αντιδημάρχου Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Φαλέκα, ο οποίος για δυο τετραετίες ενεργούσε πολυεπίπεδα και συστηματικά έχοντας καταφέρει να αποτελεί ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα της ενέργειας. 

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ο νυν Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης. Αναφέρει πως "δεν υπάρχουν 32 εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιηθεί αυτό το έργο", "δεν είναι εθνικής σημασίας έργο για να δοθούν αυτά τα χρήματα για 5 χιλιάδες κατοίκους". Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη & Πολίτες ο Β. Λαμπάκης, εξέφρασε πως "ο κ. Ζαμπούκης ψάχνει για 32 εκατομμύρια ενώ ήδη υπάρχουν! Είναι χρήματα της Ευρωπαίκης Ένωσης και ψάχνουν να βρουν που θα τα χρηματοδοτήσουν". Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του τόνισε ο Β. Λαμπάκης πως "είναι δυστυχία για τον δήμο μας".

Το αβίαστο συμπέρασμα που εξάγεται από την συζήτηση του πολύ σοβαρού ζητήματος είναι πως δεν υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. κάτι που είναι και το ζητούμενο και αφορά την πρόοδο του τόπου.

Δείτε βίντεο από την συζήτηση στο Δ.Σ. της Αλεξανδρούπολης για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς και τί δήλωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Φαλέκας στην Δέλτα τηλεόραση λίγο μετά την συνεδρίαση: