Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

"Συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας" η έξυπνη λύση για τις επιχειρήσεις

"Συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας" η έξυπνη λύση για τις επιχειρήσεις

21-10-2017

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι συσκευές που προσφέρουν τόσο σε σπίτια όσο και σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα να έχουν ζεστό νερό.»

Σήμερα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αποφασίζουν να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια.
Η άνεση που προσφέρει στους πελάτες αλλά και στο προσωπικό της κάθε επιχείρησης η δυνατότητα να έχουν ζεστό νερό ανά πάσα στιγμή, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ξενοδοχείων κ.α

Βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το οικονομικό όφελος της κάθε επιχείρησης.

Ειδικά για χώρους εστίασης ο ηλιακός θερμοσίφωνας προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση τόσο σε ενέργεια όσο και σε χρήματα.

Εκτός από τις τυπικές εγκαταστάσεις ηλιακών θερμοσιφώνων ιδιαίτερα συχνά συναντάμε συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας.

Σε αυτήν την περίπτωση οι συλλέκτες βρίσκονται τοποθετημένοι στην ταράτσα ή στη σκεπή της επιχείρησης ενώ το μπόιλερ μπορεί να τοποθετηθεί στο λεβητοστάσιο του κτιρίου. Στα συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας το θερμοδοχείο δεν βρίσκεται εκτεθειμένο επάνω από τον συλλέκτη, αλλά σε εσωτερικό χώρο, και φυσικά χαμηλότερα από το επίπεδο των συλλεκτών.

Έτσι δεν είναι δυνατόν το ζεστό νερό των συλλεκτών να οδεύσει με φυσικό τρόπο λόγω της βαρύτητος προς το θερμοδοχείο αλλά υποβοηθείται με μία αντλία (βεβιασμένη κυκλοφορία).

Το πότε και πόσο χρόνο θα δουλέψει η αντλία, το αποφασίζει ένας αυτόματος ελεγκτής (controller), ο οποίος είναι προγραμματισμένος να συγκρίνει θερμοκρασίες, και άλλες συνθήκες.
Το θερμοδοχείο συνήθως είναι τριπλής ενεργείας, δηλαδή, εκτός από την ηλιακή ενέργεια, διαθέτει ηλεκτρική αντίσταση και εναλλάκτη από λέβητα ή αντλία θερμότητας ή και άλλες πηγές ενέργειας
Ένα σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας επιλέγεται κυρίως όταν οι απαιτήσεις μας για ζεστό νερό χρήσης δεν μπορεί, λόγω ποσότητας, να μας τις καλύψει κάποιος ηλιακός θερμοσίφωνας.

Συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας χρησιμοποιούμε για:

  • Υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τον συμβατικό ηλιακό θερμοσίφωνα, λόγω μικρότερων απωλειών.
  • Συνεχή και όλο το 24ωρο παροχή ζεστού νερού χρήσης λόγω του συνδυασμού της λειτουργίας του ελεγκτή (controller) και του συστήματος αποθήκευσης (boiler) το οποίο είναι μεγάλης χωρητικότητος και πολύ χαμηλών απωλειών επειδή έχει πολύ καλή μόνωση και βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο.
  • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μιας και οι συλλέκτες είναι σχεδόν "αόρατοι" ενώ το δοχείο τοποθετείται στο μηχανοστάσιο.

Επίσης με τα συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας δίνουμε λύσεις σε θέματα:
1.Ενδοδαπέδιας θέρμανσης:
Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης συνδέεται με ηλιακό θερμικό σύστημα και επιτυγχάνεται πρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας της ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορούν εύκολα να επιτευχθούν από επιλεκτικούς ηλιακούς συλλέκτες, ειδικά τις ημέρες με μέση ή έντονη ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια του χειμώνα.

2.Ηλιακής θέρμανσης :
Hλιακά συστήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Τα συστήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης είναι μιας πλήρης και αξιόπιστη λύση, η οποία προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και μειώνει το κόστος λειτουργίας. Ενδείκνονται για μονοκατοικίες, ξενοδοχεία μεσαίου μεγέθους, campings κλπ.

3.Θέρμανση πισινών:
Ηλιακά συστήματα θέρμανσης πισίνας. Για την θέρμανση κλειστών ή στεγασμένων κολυμβητικών δεξαμενών με ετήσια περίοδο λειτουργίας, ενδείκνυται η εγκατάσταση ηλιακού συστήματος σε συνδυασμό με το υπάρχον συμβατικό σύστημα θέρμανσης, η οποία εξοικονομεί εως και 60% της απαιτούμενης ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας https://www.esolarshop.net ή να καλέσετε στο 2109601013