Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο κατά τη μεταφορά του μικρού στο χειρουργείο
Στιγμιότυπο κατά τη μεταφορά του μικρού στο χειρουργείο

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση 5χρονος από ξυλοδαρμό στην Αλεξανδρούπολη

14-03-2016

Τελευταία εξέλιξη (21.20): Συνελήφθη ο 35χρονος μουσουλμάνος που ξυλοκόπησε άγρια τον 5χρονο, από άνδρες του Τ.Α της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr, ο 35χρονος διατηρούσε σχέση με τη μητέρα του 5χρονου με την οποία και συζούσαν τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο 35χρονος βιοπραγούσε σε βάρος του παιδιού σχεδόν καθημερινά. Ο μικρός που ακόμη βρίσκεται στο χειρουργείο, είναι παιδί από τον πρώτο γάμο της μητέρας του, ενώ μαζί με τον 35χρονο έχουν αποκτήσει κι άλλο παιδί.

Αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου, ο συλληφθής πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης.


19:00: Σε εξέλιξη βρίσκεται η χειρουργική επέμβαση στον άτυχο 5χρονο, μετά τον έντονο ξυλοδαρμό που υπέστη από 35χρονο μουσουλμάνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr, το παιδί όταν μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα τόσο παλαιότερους όσο και πρόσφατους ενώ η κρισιμότητα της κατάστασής του είναι εξ αιτίας του υποσκληρίδιου αιματώματος.

Πρόκειται για μια μορφή τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης κατά την οποία αίμα συγκεντρώνεται μέσα στην εσωτερική στοιβάδα της σκληράς μήνιγγας.

Οι υποσκληρίδιες αιμορραγίες είναι το αποτέλεσμα τραυματικής ρήξης φλεβών που διατρέχουν τον υποσκληρίδιο χώρο. Ο όρος "υποσκληρίδιο" χρησιμοποιείται καταχρηστικά, καθώς το αιμάτωμα βρίσκεται μέσα στη σκληρά μήνιγγα και όχι μεταξύ αυτής και της αραχνοειδούς όπως θεωρούνταν παλαιότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας και είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση.

Τα υποσκληρίδια αιματώματα που προκαλούνται από κακώσεις στο κεφάλι ονομάζονται τραυματικά, εξαιτίας διαφόρων περιστροφικών ή γραμμικών δυνάμεων.


Νωρίτερα

Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 ένας 5χρονος μουσουλμάνος από την Αλεξανδρούπολη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τη μητέρα του και έναν άνδρα σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Η ζωή του παιδιού κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή σύμφωνα με γιατρούς και νοσηλευτές 

Ο μικρός βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη από έναν 35χρονο μουσουλμάνο στην Άβαντος (δεν θα θέλαμε να μπούμε σε λεπτομέρειες για τις σωματικές βλάβες που έχει υποστεί οι οποίες είναι ανατριχιαστικές. Αυτό που έχει σημασία είναι η σοβαρότητα του συμβάντος).

Ο 35χρονος μουσουλμάνος μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αντιληπτός από την αστυνομία που "χτενίζει" την περιοχή, ενώ ασφαλείς αποκλειστικές πληροφορίες του e-evros.gr, λένε πως πρόκειται για "γνωστό" τοξικομανή της περιοχής της Άβαντος.

Η μητέρα του παιδιού νωρίτερα βρέθηκε στην Αστυνομία προκειμένου να δώσει κατάθεση για το τραγικό συμβάν.

Ο μικρός αν τα καταφέρει (ολόψυχη ευχή όλων μας) μετά το χειρουργείο, πρόκειται να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης‬.

Αυτή την ώρα που συντάσσεται το κείμενο, υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη ενώ έχει γίνει τουλάχιστον μία προσαγωγή υπόπτου.

Κ.Καλεντερίδου

Δείτε παρακάτω σχετική ανάρτησή μας στο FB:

Συμβαίνει τώρα (17:15): Αυτή τη στιγμή σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση μπαίνει στο χειρουργείο του ΠΓΝΕ της #Αλεξανδρούπο...

Δημοσιεύτηκε από e-evros.gr στις Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016