Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σε "συναγερμό" ο Έβρος: Οικισμοί πλημμύρισαν - Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι (video & pic)

Σε "συναγερμό" ο Έβρος: Οικισμοί πλημμύρισαν - Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι (video & pic)

12-01-2021

(20:30) Στον Ερυθροπόταμο, η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής και έχει φθάσει στα 5.81 μέτρα με όριο συναγερμού τα 7 μέτρα.


(19:45) Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας.

Στο τμήμα της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Σ.Σ. Κήπων από τη διασταύρωση Φερών έως τη διασταύρωση Αρδανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της Ε.Ο. Αρδανίου – Ορεστιάδας από διασταύρωση Προβατώνα έως διασταύρωση Δαδιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο 78ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. υπ’ αριθ. 53 Αλεξανδρούπολης – Μικρού Δερείου, περίπου 4 χιλιόμετρα πριν από τον οικισμό του Μικρού Δερείου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μικρό Δέρειο, στο 7ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. υπ’ αριθ. 53 Αλεξανδρούπολης – Μικρού Δερείου (γέφυρα πλησίον σκουπιδότοπου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στη δημοτική οδό Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Γαβριήλ στο ύψος του «Κτήματος Βασίλη» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στη γέφυρα εντός του οικισμού Λουτρών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.


 (19: 15) Σύμφωνα με σημερινή Ρηματική Διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας τις επόμενες ώρες αναμένεται αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών Άρδα Έβρου και Ερυθροπόταμου κατόπιν και της σταδιακής και ελεγχόμενης αποδέσμευσης υδάτων από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

(18:55) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ.Δημήτρη Πέτροβιτς, η επιχείρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δυο νεφροπαθών γυναικών που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή Μικρού Δερείου.

Οι δύο γυναίκες χρειαζόταν να πραγματοποιήσουν σήμερα αιμοκάθαρση και είχαν εγκλωβιστεί στο χωριό ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε. Η μεταφορά έγινε σε συνεργασία ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα δεύτερη επιχείρηση του ΕΚΑΒ για την μεταφορά από το Δέρειο, τριών μεταναστών που κινδύνεψαν από τις πλημμύρες. Ευχαριστούμε τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής για την άμεση και επιτυχημένη ανταπόκριση.


 (18:50) Μεγάλο πλήγμα από την κακοκαιρία έχει δεχθεί και το νότιο κομμάτι του νομού Έβρου. Χωράφια, δρόμος, ποτάμι έχουν γίνει ένα στις Φέρες και συγκεκριμένα λίγο πιο κάτω από το Κάστρο προς το κτήμα Τσιρόζη. Οι αγρότες της περιοχές κάνουνλόγο για ανυπολόγιστες ζημιές.


 (18:30) Λόγω της υπερχείλισης του ρέματος Τσάι και με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Πόρου στην Δημοτική Ενότητα Φερών.


(16:50) Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ανακοίνωσε την διακοπή της κυκλοφοριας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από οικισμό Προβατώνα έως τη Δ/ση Δαδιάς.


(16:20) Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ευτυχώς οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες φαίνεται να υποχωρούν έως το βράδυ, γεγονός που θα βοηθήσει αρκετά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας εν μέρει αλλά και στις στάθμες των ποταμών.


(15:58) Σύμφωνα με πληροφορίες, δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω και θα παραμένουν σήμερα στο χωριό Τυχερό και Φέρες.


(15:35) Οι επιβάτες του δρομολογίου Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας των 13:30 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πρακτορείο των Φερρών με άγνωστη προς το παρόν ώρα αναχώρησης.

Το λεωφορείο δεν έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε καμία από τις 2 κατευθύνσεις. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο δρόμος ειναι κλειστός στα σημεία: Θυμαριά, Προβατώνα, Δαδιά,Εργοστάσιο Ζαχαρεως (Ορεστιάδα).

Παράλληλα για ελεγχόμενη στάθμη των νερών στα μεγάλα ποτάμια του Έβρου, του Τούνζα και του Άρδα, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου. «Παρακολουθούμε τα μεγάλα ποτάμια και προς το παρόν η στάθμη τους φαίνεται ελεγχόμενη. Ενδεχομένως στις επόμενες ώρες να έχουμε μεγαλύτερες ροές, λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα νερά από τη Βουλγαρία, όπου επίσης υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς συμπληρώνοντας ότι βάσει της ενημέρωσης που είχε από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, «υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών και μεγάλη ροή υδάτων, εν τούτοις αυτή την ώρα τα φράγματα της Βουλγαρίας δεν υπερχειλίζουν. Το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, όπου συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ροή. Σε κάθε περίπτωση και καθώς το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις μέσω των ιρλανδικών διαβάσεων και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε και στον συντονισμό της επιχείρησης, με τη συνεργασία και της πυροσβεστικής για τη μεταφορά δύο νεφροπαθών, οι οποίοι έπρεπε να κάνουν αιμοκάθαρση σήμερα, πρόκειται για κατοίκους του Μεγάλου Δερείου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεν είναι εφικτή η μετακίνησή τους στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.


Δύσκολες στιγμές περνάει από νωρίς το πρωί ολόκληρος ο νομός Έβρου εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αλλα και στον δήμο Διδυμοτείχου η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Ο δήμος Διδυμοτείχου έδωσε στη δημοσιότητα ένα τηλεφωνικό αριθμό στο οποίο μπορούν να καλούνε οι πολίτες για  την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών: Πασχάλης Αδαμάκης - 6946-637260.

Όσον αφορά την πρωτεύουσα του νομού Έβρου, το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Ανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης (περιοχή αεροδρομίου) .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ανακοίνωσε με την σειρά του: 

"Μετά τις ενημερώσεις των τελευταίων ημερών από την ΕΜΥ, αλλά και τις πρόσφατες αναφορές από την Πρεσβεία μας στη Σόφια για έντονες βροχοπτώσεις στις λεκάνες απορροής των ποταμών Νέστου και Έβρου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου παρακολουθούν τα φαινόμενα και είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυξημένη ετοιμότητα υπάρχει στη λεκάνη απορροής του Ερυθροποτάμου, όπου μετά τη βροχόπτωση αναμένεται τις επόμενες ώρες αύξηση της στάθμης του ποταμού.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην ορεινή και πεδινή κοίτη του Ερυθροποτάμου.
 
Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχει τεθεί σε ετοιμότητα, συνδράμοντας οπου κρίνεται αναγκαίο."

Απαλός Αλεξανδρούπολης Από την Εθνική οδό στο ύψος του αεροδρομίου "Δημόκριτος" στην Αλεξανδρούπολη Απαλός - Απεγκλωβισμός των μαθητών από το σχολείου του Απαλού Εικόνα από την πλημμύρα στην Γέφυρα του Άβαντα Σε "συναγερμό" ο Έβρος: Οικισμοί πλημμύρισαν - Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι (video & pic) Λουτρά Τραιανούπολης, Δήμος Αλεξανδρούπολης. Σε "συναγερμό" ο Έβρος: Οικισμοί πλημμύρισαν - Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι (video & pic) Σε "συναγερμό" ο Έβρος: Οικισμοί πλημμύρισαν - Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι (video & pic) Σε "συναγερμό" ο Έβρος: Οικισμοί πλημμύρισαν - Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι (video & pic) Σε "συναγερμό" ο Έβρος: Οικισμοί πλημμύρισαν - Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι (video & pic)