Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές του Έβρου (φωτογραφίες)

Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές του Έβρου (φωτογραφίες)

06-04-2020

Σε ύφεση φαίνεται πως βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες περιοχές της Θράκης  με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους συνοδεύονταν από θυελλώδεις ανέμους.

Μεγάλοι όγκοι νερού έπεσαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Σουφλίου. Η κυκλοφορία από το Πρωτοκκλήσι προς το Σιδηρώ διεκόπη και ξαναδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα το πρωί.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην είσοδο του Μικρού Δερείου, καθώς σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε χωματόδρομους που συνδέουν οικισμούς στην κοινότητα Δερείου και επίσης στο ρεμα Αγριάνης Μάνδρας έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις με φυτείες καπνών όπου θα πρέπει άμεσα ο ΕΛΓΑ να παρέμβει για την διαδικασία αποζημιώσεων.


Στη Σαμοθράκη καταγράφηκε το απόγευμα της Κυριακής η μεγαλύτερη ριπή ανέμου με 118 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Λόγω των δυνατών ανέμων έκλεισε η Εγνατία Οδός για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Το κομμάτι αυτό παραμένει κλειστό για τα φορτηγά, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Τέλος  κλιμάκιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Μπόγδη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλία Δαστερίδη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδη και τον υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλη Ρούφο, πραγματοποίησε αυτοψίες σε σημεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διαπιστωθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω της κακοκαιρίας. Σε σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων ή πτώσης δέντρων  τοποθετήθηκαν ειδικές κορδέλες.

 

Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές του Έβρου (φωτογραφίες) Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές του Έβρου (φωτογραφίες) Σε ύφεση τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές του Έβρου (φωτογραφίες)