Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αυτά είναι τα δύο σκάφη που θα κάνουν το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη σε 45'.
Αυτά είναι τα δύο σκάφη που θα κάνουν το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη σε 45'.

Στα σκαριά τα δύο ταχύπλοα της Σαμοθράκης (φώτος)

26-02-2017

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή των δύο ταχυπλόων της Σαμοθράκης σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της SAOS κ. Φώτη Μανούση.

Αναλυτικότερα ο κ. Μανούσης αναφέρει, "Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευάζονται το σκάφος ΖΕΦΥΡΟΣ της εταιρίας FLIP 1 και το ΟΣΤΡΙΑ της εταιρίας FLIP 2. Έχουν ήδη κατασκευασθεί οι "γαστρες " και συνεχίζονται οι υπερκατασκευές.

Ειδικά το ΟΣΤΡΙΑ, που ειναι πρωτότυπο σκάφος όσον αφορά τίς επιδόσεις του, (θα έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 38 κόμβων) έχει μελετηθεί απο το τμήμα μελετών της Σουηδικής εταιρίας VOLVO. Υπενθυμίζω τέλος οτι το ΖΕΦΥΡΟΣ πρεπει να παραδοθεί τέλος Απριλίου ενώ το ΟΣΤΡΙΑ ενα μήνα μετά."

Να θυμήσουμε πως τα εν λόγω ταχύπλοα σκάφη έχουν μήκος 25 μέτρα, πλάτος 7 μέτρα, φέρουν τρεις μηχανές Volvo (3 x 1050hp), αναπτύσσουν μέγιστη και υπηρεσιακή ταχύτητα 32 και 29 κόμβων αντίστοιχα, ενώ η μεταφορική δυνατότητά τους ανέρχεται σε 120 επιβάτες (έκαστο) πέραν του πληρώματός τους.

Θα δύνανται να εκτελούν το δρομολόγιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ σε εξήντα περίπου λεπτά και το δρομολόγιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΡΜΑ σε σαράντα πέντε περίπου λεπτά, εξυπηρετώντας τρόπον τινά:

α) τους ημερήσιους εκδρομείς οι οποίοι θα μπορούν να αναχωρούν πρωινές ώρες από την Αλεξανδρούπολη και να επιστρέφουν απογευματινές ώρες από τη Σαμοθράκη.
β) τους Σαμοθρακίτες οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και μεταβαίνουν στο νησί κάθε Σαββατοκύριακο.
γ) τα τοπικά ξενοδοχεία της Σαμοθράκης τα οποία θα δύνανται να ναυλώνουν σε χαμηλό κόστος τα σκάφη προκειμένου να μεταφέρουν πελάτες τους σε ανταποκρινόμενες, με τις αφίξεις – αναχωρήσεις δρομολογημένων και ναυλωμένων αεροπορικών πτήσεων στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, ώρες.
δ) τα ξενοδοχεία της χερσαίας Θράκης τα οποία θα δύνανται να προγραμματίζουν ημερήσιες εκδρομές στην Σαμοθράκη αλλά και λοιπούς προορισμούς όπως π.χ. Λήμνο, Άγιο Όρος κλπ.

Τα καθημερινά τακτικά δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται κατά τους θερινούς μήνες από την Αλεξανδρούπολη προς την Σαμοθράκη και αντίστροφα, θα είναι τουλάχιστον τέσσερα, με ενδιάμεση στάση στα Θέρμα.

Τέλος να σημειωθεί, στην περίπτωση αυξημένου επιβατικού ενδιαφέροντος, τα ταχύπλοα σκάφη θα δύνανται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη ή Σαμοθράκη προς Λήμνο, Θάσο ή και Ίμβρο (απαραίτητη προϋπόθεση η λειτουργία Τελωνείου στη Σαμοθράκη) με τακτική ή έκτακτη δρομολόγηση.

Στα σκαριά τα δύο ταχύπλοα της Σαμοθράκης (φώτος) Στα σκαριά τα δύο ταχύπλοα της Σαμοθράκης (φώτος) Στα σκαριά τα δύο ταχύπλοα της Σαμοθράκης (φώτος)