Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στις 16η Ιανουαρίου ο Μηταράκης στον Έβρο για τριήμερη επίσκεψη - Στο επίκεντρο το ΚΥΤ

Στις 16η Ιανουαρίου ο Μηταράκης στον Έβρο για τριήμερη επίσκεψη - Στο επίκεντρο το ΚΥΤ

07-01-2021

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης θα μεταβεί στις 16 Ιανουαρίου 2021 για τριήμερη επίσκεψη στον Έβρο, όπου θα έχει επαφές και συναντήσεις με τοπικούς φορείς, με κύριο θέμα τις δομές ΚΥΤ και Προ.Κε.Κ.Α. στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην προστασία των συνόρων και στην μεταναστευτική κρίση.


Μεταξύ 16ης και 18ης Ιανουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί τον δήμο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπως ο ίδιος ενημέρωσε τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης παρατήρησε τρία σημεία από τις σημερινές (07/01) δηλώσεις του κ. Μηταράκη, ο οποίος, όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, «πρώτον, ξεκαθάρισε το είδος της ενημέρωσης που έκανε στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην οποία είχε δηλώσει ότι συζητά για αναβάθμιση δομών και όχι για επέκταση ή δημιουργία νέας δομής, δεύτερον, έβγαλε από την κουβέντα τον όρο "ελεγχόμενη" και έκανε λόγο για "κλειστή δομή" και, τρίτον, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης εναλλακτικού σεναρίου...».

Ο κ. Μαυρίδης έσπευσε, πάντως, να δηλώσει και την επιφυλακτικότητά του έναντι των «περιθωρίων διαλλακτικότητας που φάνηκε να αφήνει σήμερα ο κ. Μηταράκης», υπογραμμίζοντας πως ο διάλογος με την τοπική κοινωνία δεν μπορεί να γίνει εάν πρώτα δεν μπει ένα "φρένο" στον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε.

«Δεν μπορείς να μιλάς για ειλικρινή διάλογο, "τρέχοντας" παράλληλα τις άλλες διαδικασίες...», σχολίασε συγκεκριμένα. Ο ίδιος εκτίμησε πως «αυτό το "φρένο" φαίνεται ότι θα μπει μέχρι τη συνάντηση, στην οποία ο δήμος είναι έτοιμος να παρουσιάσει εναλλακτικά σενάρια, ώστε να μη χρειαστεί επέκταση της δομής», όπως είπε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης εξέφρασε την προσδοκία να «βγει» μία κοινή γραμμή και μία συμφωνία για τις επόμενες ενέργειες, «ώστε να καταστεί μη υλοποιήσιμος ο σχεδιασμός για τη δομή του Φυλακίου», όπως συγκεκριμένα είπε.

Πηγή: ert.gr