Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο πόδι οι αγρότες & οι κτηνοτρόφοι του Έβρου για τον Φεριώτη που δικάζεται για ρατσισμό

Στο πόδι οι αγρότες & οι κτηνοτρόφοι του Έβρου για τον Φεριώτη που δικάζεται για ρατσισμό

18-09-2020

Κάλεσμα συμπαράστασης προς τον Φεριώτη κτηνοτρόφο που κατηγορείται και δικάζεται για ρατσιστική επίθεση απευθύνουν δύο σύλλογοι του Έβρου ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης αλλά και το Αινήσιο Δέλτα.

Όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις του καλούν τα μέλη τους να παρευρεθούν σήμερα 11:30 έξω από τα δικαστήρια προκειμένου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις και των δύο Συλλόγων:  

Ανακοίνωση Αγροτικού & Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης να παρευρεθούν αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στης 11:30 έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να δηλώσουμε όλοι μαζί τη δυναμική και μαζική μας συμπαράσταση στον νεαρό κτηνοτρόφο μας που κατηγορήθηκε άδικα και δικάζεται για ρατσιστική επίθεση.

Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσε ο λαός του Έβρου τον Μάρτιο, προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας των συνόρων μας δεν μπορεί να ποινικοποιείται.

Ας προσέλθουμε όλοι μαζικά αύριο, για να διατρανώσουμε τη συμπαράστασή μας στον άδικα κατηγορούμενο συνάδερφό μας.

Ανακοίνωση Συλλόγου Αινησιο Δέλτα

Ως ο κατ εξοχήν σύλλογος που ζει στο δέλτα του Έβρου, βιώνει άσχημες καταστάσεις από διερχόμενους παράνομα μετανάστες , που παίρνουν βάρκες μας, ανοίγουν καλύβες, χωρίς ποτέ να δημιουργηθούν εντάσεις από την πλευρά μας, συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου κτηνοτρόφου από τις Φέρες που αν και δέχθηκε επίθεση βρίσκεται υπόδικος με βαρύτατες κατηγορίες.

Ο συμπολίτης με επικίνδυνες και βαριές κακώσεις (γνωμάτευση καθηγητή ιατροδικαστή) θεώρησε καθήκον να ενημερώσει για την παρουσία των παράνομων Τούρκων αλλοδαπών την αστυνομία κι έμπλεξε... Στην θέση του θα μπορούσε νάναι ο καθένας μας.
Επειδή η Δικαιοσύνη αναζητά την αλήθεια για την απόδοση της ετυμηγορίας της καλό θα είναι να είμαστε εκεί αύριο Παρασκευή 11.30 στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης για να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας.

Τα αλτρουιστικά αισθήματα προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες ο τόπος μας τα έχει δείξει επανειλημμένα αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα με τους λαθροεισβολείς σε επιτηρούμενες στρατιωτικές ζώνες, είναι κάτι διαφορετικό και η συντεταγμένη πολιτεία επανειλημμένα μας είχε στο πλευρό της γνωρίζοντας πολύ καλά την ψυχή του ακρίτα και το φιλότιμό του.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα
Πάρις Παπαδάκης