Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από παλαιότερη διαμαρτυρία.
Στιγμιότυπο από παλαιότερη διαμαρτυρία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τυχερό Έβρου για την υποβάθμιση 2 περιφερειακών ιατρείων

21-01-2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα, στο Τυχερό Έβρου με αφορμή την υποβάθμιση του Περιφερειακού ιατρείου τόσο στο Τυχερό όσο και στον Προβατώνα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00 το πρωί, μπροστά στο ιατρείο του Τυχερού. Το πρόρβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι των περιοχών είναι ότι στο περιφερειακό ιατρείο Τυχερού υπάρχει γιατρός μόνο 3 φορές το μήνα και στο ιατρείο του Προβατώνα ο γιατρός πηγαίνει μόνο μία φορά το μήναενώ οι ανάγκες των κατοίκων είναι περισσότερες σε θέματα υγείας.

Παρόλα αυτά η επιτροπή Φορέων Τυχερού έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά αλλά και μέσω εγγράφων με τους αρμόδιους για το θέμα, αλλά δεν λαμβάνουν κάποια απάντηση.

Έτσι η επιτροπή Φορέων Τυχερού καλεί τους κατοίκους, τους φορείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου και των Τοπικών Συμβουλίων των οικισμών αλλά και τους υγειονομικούς της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Φορέων Τυχερού:


"Η τακτική του Υπουργείου Υγείας, η όποια δυστυχώς έχει παγιωθεί, να στέλνει δηλαδή γιατρό μόνο 3 φορές το μήνα στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυχερού και 1 φορά το μήνα στο Ιατρείο Προβατώνα έχει φέρει σε αδιέξοδο τους κατοίκους.

Στην χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Φορέων Τυχερού εξετάσθηκαν όλα τα δεδομένα των τριών τελευταίων μηνών.
 
Το γεγονός ότι πάρα τις συνεχείς οχλήσεις τηλεφωνικά αλλά έγγραφος στις 1/12/2021 δεν παίρνουμε καμία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι. Για τους λόγους αυτούς αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί μπροστά στο Ιατρείο Τυχερού.
 
Καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου και των Τοπικών Συμβουλίων των οικισμών αλλά και τους υγειονομικούς της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση, ώστε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα σε όλους αυτούς που παίζουν με την υγεία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού . Οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κατά του covid19 και να φορούν μάσκα".