Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας για το ΚΥΤ - Απόντες οι Θεωδορικάκος & Μέτιος

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας για το ΚΥΤ - Απόντες οι Θεωδορικάκος & Μέτιος

26-01-2022

Συνεδρίασαν εχθές Τρίτη λίγο μετά τις 8 το απόγευμα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας με ένα και μοναδικό θέμα που "καίει" την τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα τους Εβρίτες "Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στις δομές Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας."

Εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης ο οποίος κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, γνωστοποίησε ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, δεν θα μπορέσει να παραστεί λόγω των προβλημάτων με την έκτακτη ανάγκη που προέκυψε με την “Ελπίδα”.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωρικάκος είχε προσκληθεί προκειμένου να δώσει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν αναφορικά με το ΚΥΤ Φυλακίου.

Απών όμως από τη συνεδρίαση ήταν και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. 

Το "παρών" όμως έδωσαν οι βουλευτές του Έβρου, Νατάσα Γκαρά, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Αναστάσιος Δημοσχάκης αλλά και οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

"Δεν ισχύουν αυτά που διατυμπανίζουν κάποιοι ότι θα φέρουμε μετανάστες" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Ο κ. Κελέτσης με τη σειρά του δήλωσε ότι θα γίνει μια αναβάθμιση εγκαταστάσεων που έχει να κάνει με το διοικητήριο.

Ενώ η κα. Γκαρά τόνισε "η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη να μην υπάρχει καμία νέα δομή".

Τέλος ο κ. Δημοσχάκης ανέφερε "Δεν μεγαλώνει η δομή".

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν: