Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πέντε χρόνια χωρίς την Ελένη Τοπαλούδη

Πέντε χρόνια χωρίς την Ελένη Τοπαλούδη

28-11-2023

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό θάνατο της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη που συγκλόνισε το πανελλήνιο, που έγινε σύμβολο των κακοποιημένων γυναικών.

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Νοεμβρίου του 2018 όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι μια 20χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με καταγωγή απο το Διδυμότειχο βρέθηκε νεκρή στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας στην Ρόδο.

Το Διδυμότειχο, ο Έβρος και ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε. Ο χρόνος σταμάτησε εκεί, αλλά δυστυχώς μόνο αυτός, καθώς από τότε οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα πληθαίνουν. Οι γονείς της άτυχης Ελένης η κα Κούλα Αρμουτίδου και ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης από τότε ξεκίνησαν έναν αγώνα,  έναν αγώνα για να μην υπάρξει ξανά ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΝΗ.

AVAX


Υπεμθυμίζεται ότι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου μία ημέρα πριν την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών το Διδυμότειχο τίμησε την Ελένη.

Το όνομα της δόθηκε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου. Ήταν όλοι εκεί. Οι φίλοι της, οι συγγενείς, κάτοικοι και φυσικά οι γονείς. Αυτοί οι γονείς που άλλοτε με σταθερό βήμα κι άλλοτε με τρεμάμενα πόδια προχωρούσαν στους δρόμους του Διδυμοτείχου για να τιμήσουν την Ελένη τους.

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα χωρίς την Ελένη αλλά η μνήμη της παραμένει ζωντανή και γίνεται "φάρος" για όλες τις γυναίκες.

ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΝΗ.