Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Την Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα λιανεμπορίου για όσους επιθυμούν - Έρχεται το click in shop

Την Κυριακή ανοιχτά τα καταστήματα λιανεμπορίου για όσους επιθυμούν - Έρχεται το click in shop

01-01-2021

O Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης συνεχίζει δυναμικά να "στέκεται" στο πλευρό των επιχειρηματιών και ενημερώνει πως δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει προαιρετικά μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021, με την μέθοδο του click away και με εύρος ωραρίου που μπορεί να εκτείνεται από τις 7:00 έως τις 21.00.

Παράλληλα με τον ερχομό του 2021 έρχονται και νέες αλλαγές στον τρόπο αγορών!

Από τα μέσα του επόμενου μήνα κι ενώ οι χειμερινές εκπτώσεις θα έχουν ξεκινήσει, το click away θα γίνει click in shop, τη νέα μέθοδο αγορών που θα σηματοδοτήσει την ελεγχόμενη επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα.

Η καθιέρωση του click in shop θα εξαρτηθεί σε κάθε περίπτωση από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά τις γιορτές και στην ουσία θα επιτρέπει τη φυσική παρουσία των καταναλωτών μέσα στα καταστήματα, κατόπιν ραντεβού.

Πρακτικά, ο καταναλωτής θα στέλνει μήνυμα από το οποίο θα καθορίζεται η ώρα της επίσκεψης στο κατάστημα της επιλογής του. Πλέον θα μπορεί να μπει μέσα στο κατάστημα, να δει και να δοκιμάσει το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει, να το πληρώσει και να φύγει.

Η νέα πρακτική θα τεθεί σε ισχύ με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ προβλέπει για τα μικρά συνοικιακά καταστήματα ότι θα επιτρέπεται η φυσική παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά. Αντίστοιχα, σε ένα κατάστημα 100 τ.μ. θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα έως και τέσσερις πελάτες.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η αποστολή μηνύματος στο 13033 για «μετακίνηση 2» με στόχο την πραγματοποίηση αγορών.